Bu önemli seçimde birçok gencin ilk kez sandık başına gidecek olması dikkat çekiyor. Ülke genelinde 1 milyon 32 bin 610 gencin ilk defa oy kullanacak olması, seçimin gençler üzerindeki etkisini gözler önüne seriyor.

e-YÖKDİL2024/1 sonuçları açıklandı e-YÖKDİL2024/1 sonuçları açıklandı

En Çok Aday İstanbul'da

Partilerin ve bağımsız adayların katılımıyla gerçekleşecek olan seçimlerde, en fazla aday İstanbul'da yarışacak. İstanbul'u da Gaziantep ve Malatya takip ediyor. Adayların seçim pusulasındaki sıralaması da belili oldu. AK Parti'nin ilk sırada yer aldığı sıralamada, toplam 34 siyasi parti yarışacak.

Propaganda Kısıtlamaları Başlayacak

Propaganda süreci ise 21 Mart Perşembe günü başlayacak. Bu tarihte, seçim propagandası serbestliği ve bazı seçim yasakları yürürlüğe girecek. Seçim sürecinde dikkat edilmesi gereken kurallar da belirlendi. Açık yerlerde toplu olarak yapılan sözlü propagandanın yasak olduğu gibi, elektronik iletişim araçlarıyla da propaganda yapılması kısıtlanacak.

31 Mart'ta sandık başına gidecek olan vatandaşlar, oy kullanma yerlerini YSK'nin internet sitesinden veya diğer iletişim kanallarından öğrenebilecekler.

YSK'nin aldığı bir diğer önemli karar ise oy verme saatlerinde değişiklik yapılması oldu. Doğu illerinde oy verme saatleri, güneşin batış saatini dikkate alarak bir saat öne çekilirken, diğer illerde ise 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanılacak.