Bu şifreyi artık kullanamayacaksınız! Bu şifreyi artık kullanamayacaksınız!

İsveç ve İsviçre'deki araştırmacılar, Chat GPT'yi insan gücüyle hız ve tutarlık açısından karşılaştırmak için altı vakayı içeren bir pilot çalışma yaptılar.

Araştırmaya göre, iki ortopedik cerrah tarafından hazırlanan kurgusal vakaların hastane taburcu raporları hem doktorlar hem de Chat GPT tarafından dolduruldu.

Raporlar, alanında uzman on beş kişilik bir heyete sunuldu.

Uzmanlar, raporlar arasında fark göremediler. Ancak, doktorların elle hazırladığı her bir rapor için ortalama 27.8 dakika harcarken, Chat GPT'nin benzer kalitedeki raporu oluşturmak için ortalama 2.9 dakika gerektiği belirlendi.

İsveç'teki Uppsala Üniversitesi Hastanesi'nde ortopedi doktoru olarak çalışan Cyrus Broden, Chat GPT'nin hazırladığı notların genel olarak insan eliyle hazırlanmış olanlara benzer kalitede olduğunu ancak yapay zekanın insanlardan yaklaşık on kat daha hızlı olduğunu belirtti.

Broden, şimdiden 1000 gerçek hastanın tıbbi kayıtlarını içeren daha kapsamlı bir yapay zeka testine başladıklarını ifade etti.

Broden, doktorların evrak yükünün arttığına dikkat çekerek, "Yapay zekadaki ilerlemelerle birlikte, sağlık çalışanlarının idari yükü azaltma fırsatları doğuyor. Bu sayede doktorlar hastalarına daha fazla zaman ayırabilirler." şeklinde konuştu.

Araştırmanın sonuçları "Acta Orthopaedica" dergisinde yayımlandı.