Avusturyalı deprem bilimci Frank Hoogerbeets, Türkiye'de yaşanan depremlerle ilgili öngörüleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Hoogerbeets, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.5 büyüklüğündeki depremleri doğru tahmin ederek Türkiye'de büyük bir popülarite kazanmıştı.

Yeni Bir Uyarı Daha

Hoogerbeets'in son uyarısı ise yine Türkiye'yi tedirgin etti. Ünlü bilimci, Uluslararası deprem uyarı sistemi SSGEOS'ın yaptığı bir paylaşımı alıntılayarak, gezegenlerin dizilimi nedeniyle önümüzdeki günlerde 7 ila 8 büyüklüğünde bir depremin olma ihtimalinin yüzde 50-60 olduğunu belirtti. Hoogerbeets, "Her ihtimale karşı tetikte olun" diyerek takipçilerini uyardı.

Geçmişteki Başarılı Tahminler

Hoogerbeets, 18 Nisan 2024 tarihinde Tokat merkezli depremleri de doğru tahmin etmişti. Ünlü deprem bilimci, "Bugün Batı ve Orta Türkiye'de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir" şeklinde bir paylaşım yapmıştı. Bu uyarısından 16 saat 32 dakika sonra Tokat Sulusaray merkezli 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kahramanmaraş'ta 5.0 büyüklüğünde deprem! Çevre illerde hissedildi Kahramanmaraş'ta 5.0 büyüklüğünde deprem! Çevre illerde hissedildi

Gezegen Dizilimleri Üzerinden Deprem Tahminleri

Hoogerbeets, gezegenlerin dizilimlerini inceleyerek deprem tahminleri yapmasıyla tanınıyor. Aynı zamanda şarkıcı ve söz yazarı olan Hoogerbeets, 2002 yılında depremlerle ilgili Ditrianum adlı siteyi kurmuş ve "En İyi Avustralyalı Gökbilimciler" listesinde üçüncü sırada yer alıyor.

Yapılan Paylaşımlar ve Endişeler

Hoogerbeets'in zaman zaman yanılabildiği tahminleri olsa da, yaptığı son paylaşım yine paniğe neden oldu. Yeni Akit sitesinde yer alan habere göre, Ay, Venüs, Mars ve Neptün'ün yakınsamasının daha büyük sismik aktiviteye neden olabileceği öne sürülüyor. Bu durum, önümüzdeki günlerde büyük bir depremin yaşanma ihtimalini artırıyor.

Editör: Elif Erbay