Bu hamle, Apple'ın eski ürünler için donanım hizmetlerini durdurmasına ve servis sağlayıcılarının bu ürünler için parça siparişi verememesine yol açacak.

Apple'ın politikalarına göre, bir cihaz 5 yıldan daha uzun ve 7 yıldan daha kısa bir süre önce satış için dağıtımı durdurulduğunda eski ürün listesine ekleniyor. Bu nedenle iPhone X, artık Apple'dan hiçbir şekilde destek alamayacak. Aynı durum, 1. nesil HomePod ve AirPods cihazları için de geçerli olacak.

Apple'ın vintage listesine eklenen diğer eski ürünler arasında iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6, iPhone SE, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus yer alıyor. Şirketin bu stratejisi, eski ürünlerin servis ve bakım maliyetlerini azaltarak, kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağlamayı amaçlıyor.

Türkiye'nin envanterinden çıkarılan ilk İHA: Bayraktar TB2'nin 10.000 saatlik başarı hikayesi Türkiye'nin envanterinden çıkarılan ilk İHA: Bayraktar TB2'nin 10.000 saatlik başarı hikayesi

Apple, bu listeye eklenen cihazlar için donanım desteği sunmayacak olsa da, yazılım güncellemeleri ve bazı temel servisler konusundaki desteğini sürdürebilir. Ancak kullanıcılar, donanım arızaları ve parça değişimleri için üçüncü taraf servis sağlayıcılarına başvurmak zorunda kalacaklar.

Editör: Elif Erbay