Perseid meteor yağmuru, Swift-Tuttle kuyruklu yıldızının ardında bıraktığı partiküllerin Dünya atmosferine girmesiyle her yıl ortaya çıkıyor.

Yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurları arasında en etkileyicisi olan Perseid, bu yıl da 12-13 Ağustos gecesi doruk noktasına ulaştı. Gökyüzü meraklıları, saatte 60 ila 70 meteoru gözlemleme şansını yakaladı.

Antik kentlerin tarihi dokusu ile gökyüzündeki bu görsel şölenin birleşimi, adeta zamanın durduğu bir atmosfer yarattı. Sagalassos Antik Kenti’nde yer alan Antoninler Çeşmesi, Heroon ve Claudius Kapısı, Kibyra Antik Kenti’ndeki Anıtsal Çeşme ile birlikte gökyüzündeki yıldız kaymalarıyla buluştu.

Burdur’un bu iki önemli antik kenti, Perseid meteor yağmuru sırasında adeta tarihin gökyüzüyle buluştuğu birer sahneye dönüştü.

Bu eşsiz deneyimi yaşamak için binlerce kişi şehirden uzak, ışıksız alanlara akın etti. Antik yapılar arasında gerçekleşen bu doğa olayı, gökyüzü meraklıları ve tarih severler için unutulmaz bir gece olarak hafızalara kazındı.

Sultanbeyli'de AVM'de şok olay: Bir kişi 3. kattan zemine düştü Sultanbeyli'de AVM'de şok olay: Bir kişi 3. kattan zemine düştü

Gelecek yıllarda da benzer bir deneyim yaşamak isteyenler için Sagalassos ve Kibyra Antik Kentleri, doğayla tarihin iç içe geçtiği büyüleyici bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Editör: Elif Erbay