PKK/KCK soruşturma kapsamında 12 şahısa işlem yapıldı! PKK/KCK soruşturma kapsamında 12 şahısa işlem yapıldı!

Elif Erbay/Haber Merkezi

Türkeş, birçok kişinin "cins köpek üretiyoruz" iddiasıyla merdiven altı üretim yaptığını belirterek, bu duruma derhal son verilmesi gerektiğini vurguladı. "Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, belediyelerle işbirliği yaparak hemen bu durumu denetlemesi lazım. Bugün olmazsa yarın sabah, İçişleri Bakanımızın çetelere karşı yaptığı operasyonlar gibi belediyeler de kolluk kuvvetleriyle bu gayri insani durumu sonlandırmalı," dedi.

Merdiven altı köpek üretiminin hayvan haklarına aykırı olduğunu belirten Türkeş, kimsenin "cins köpek üretiyorum" iddiasıyla bu tür bir faaliyet göstermemesi gerektiğini söyledi.

Milyonlarca köpeği sahiplendirmek olanaksız

Türkeş, kırsal kesimdeki sahipsiz hayvanların kentlerle ve büyük şehirlerle farklı değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. "Kırsal kesimdeki sahipsiz hayvanların durumu farklı ele alınmalıdır. Bu hayvanlar için belirli bir süre verilerek sahiplendirilmesi mümkün değil. Açık arazide yaşayan hayvanların sayısı belki milyonları buldu" ifadelerini kullandı.

Köpeklerin sahiplendirilmesi için tanınan süreyi de yeterli bulmayan Türkeş, "Kırsal kesimde sahipsiz hayvanlar için ayrılan sürelerin gerçekçi olmadığını düşünüyorum. Açık arazide belki yüz binlerce, belki de milyonlarca sahipsiz hayvan var. Yani başta bu deklarasyonu yaparken, sonunda yapacağına kılıf arıyorsunuz bu da kabul edilir bir şey değil." dedi. 

Hayvanları koruma kanunu ve ötenazi tartışmaları

Hayvanları Koruma Kanunu'nun içeriğinde yer alan "ötenazi" kavramı, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Birçok hayvansever ve sivil toplum kuruluşu, ötenazinin hayvan haklarına aykırı olduğunu savunarak yasa tasarısının yeniden gözden geçirilmesini talep ediyor.

Editör: Haber Merkezi