CBS News'e göre, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ı taşıyan ve "sert iniş" yapan helikopter kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ABD yetkililerinin, İran Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve diğer bazı yetkililerin bulunduğu helikopterin İran'da olası sert inişine ilişkin raporları inceledikleri ve gelişmeleri yakından takip ettikleri belirtildi.

Ömer Çelik'ten "teğmenler" hakkında açıklama: Gereği yapılacak Ömer Çelik'ten "teğmenler" hakkında açıklama: Gereği yapılacak

ABD'den Reisi açıklaması

NE OLMUŞTU?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter, Azerbaycan sınırındaki baraj açılış töreni dönüşünde hava şartları nedeniyle sert iniş yaptı. İran Kızılayı, kazanın Kaleyber ve Verzigan arasında meydana geldiğini duyurdu. İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, kurtarma ekiplerinin henüz bölgeye ulaşamadığını belirtti. Doğu Azerbaycan Eyalet Vali Yardımcısı Cebbarali Zakiri, Reisi'nin konvoyundaki üç helikopterden ikisinin iniş yaptığını, birinin ise düştüğünü açıkladı. Reisi'yi taşıyan helikopterde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer bazı yetkililer de bulunuyordu.