İngiltere Premier Lig'de 2023-24 sezonunu Manchester City zirvede tamamladı. Ligin son haftasına ikinci sıradaki Arsenal'in iki puan önünde giren Manchester City, Etihad Stadı'nda ağırladığı West Ham United'ı 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Pep Guardiola'nın takımına şampiyonluğu getiren goller, Premier Lig'de sezonun oyuncusu seçilen Phil Foden (2', 18') ve orta sahanın dinamosu Rodri'den (59') geldi. Konuk takımın tek golünü ise Mohammed Kudus (43') şık bir röveşata vuruşuyla kaydetti.

Galatasaray ayrılığı resmen duyurdu Galatasaray ayrılığı resmen duyurdu

İngiltere Tarihinde Bir İlk

Ligde üst üste dördüncü kez şampiyon olan City, bu başarıyı elde eden ilk İngiliz takımı oldu. Son 7 sezonda 6. kez şampiyonluk kupasını kaldıran Manchester City, toplamda 10. kez bu başarıyı elde etti. İngiltere'de Manchester United'ın 20, Liverpool'un 19, Arsenal'in ise 13 şampiyonluğu bulunuyor. Ligde en çok şampiyonluk yaşayan dördüncü takım, Everton'ı (9) geride bırakan Manchester City oldu.

Premier Lig'e Guardiola Damgası

Tarihin en iyi teknik direktörlerinden biri olarak gösterilen Pep Guardiola, Premier Lig'e damga vurdu. 2016-17 sezonundan itibaren Manchester City'yi çalıştıran Katalan teknik adam, sekiz sezonun altısında şampiyonluk yaşadı. Manchester United'ın efsanevi teknik direktörü Alex Ferguson'ın 13 şampiyonluğu bulunurken, George Ramsay'nin Aston Villa ile ve Bob Paisley'nin Liverpool ile 6'şar şampiyonluğu var. Pep Guardiola, 6. şampiyonluğunu alarak bu efsanevi ikiliyle kupa sayısını eşitledi.

 Suçlamaların Gölgesinde Benzersiz Dominasyon

Oynadığı futbol ve elde ettiği sonuçlarla hem İngiltere'de hem de Avrupa'da rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen Manchester City, bu başarılarını finansal ihlal suçlamalarının gölgesinde kutluyor. Daha önce UEFA tarafından Avrupa kupalarından iki yıl men edilen fakat CAS'ın temyiz kararıyla bu cezayı çekmekten kurtulan Manchester City, 2023 yılının Şubat ayında Premier Lig tarafından soruşturma altına alındı. City aleyhinde, mali durumunu doğru yansıtmama, teknik direktör sözleşmelerinde ücret ayrıntılarının bulunmaması ve UEFA düzenlemelerine uymama gibi konularda toplam 115 soruşturma dosyası açıldı ve süreç hâlâ devam ediyor.

2008 yılında Şeyh Mansur'un sahibi olduğu Abu Dhabi United Group tarafından satın alındığından bu yana futbolun elit ekipleri arasında kabul edilen Manchester City'nin bu suçlamalardan ceza alıp almayacağı ve cezanın ne olacağı merakla bekleniyor.