SSK ve Bağ-Kur emeklileri, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları sonrasında yapılan zamlı emekli maaşları ve maaş farklarının ödeme tarihlerini merak ediyor. Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamaya göre, SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarına ek olarak yüzde 5 daha artış yapılacak. Bu müjde ile SSK ve Bağkur emeklisi Ocak 2024'ten itibaren yüzde 42,6 zam alacak.

Kök maaş hesaplaması değişti: İşte yeni emekli maaşları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanların ve emeklilerin refah düzeyini düzeltmek adına yapılan zamlarla ilgili olarak, "İnşallah önümüzdeki dönemde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Ayrıca, 2024 yılının ilk 6 ayında memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25, SSK ve Bağkur'da ise yüzde 37,57 artış olduğunu belirtti.

SON DAKİKA: EMEKLİYE EK ZAM NE ZAMAN: En düşük emekli aylığı ne kadar, kaç  TL olacak? 26 Eylül Kabine kararları emekli maaş zammı! | Son Dakika  Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yılın son aylarında 16 milyon emekliye toplamda 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirildiğini ifade etti. Emeklilerin refahını gözeterek atılan bu adımların devam edeceğini belirten Erdoğan, emeklilere yapılan ek zamın refah seviyesini artırmaya yönelik bir hamle olduğunu vurguladı.

EMEKLİ 2024 MAAŞ ZAMMI SON TABLO 📍 En düşük emekli aylığı kaç liraya  çıkacak? SSK, Bağ-Kur emekli zam oranı yüzde kaç olacak?

Emekli Maaşı ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından emekli zammına dair önemli bir açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde

"SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarına ilave olarak yüzde 5 daha artış yapacağımız müjdesini buradan vermek istiyorum. SSK ve Bağkur emeklisi, Ocak 2024 itibarıyla aylıklarını yüzde 42,6 oranında artışla almaya başlayacak."

4A SSK Maaş Ödeme Tarihleri

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılıyor.