Sabah gazetesinden Ümit Erkan Demircan'ın haberine göre, İstanbul'da bir reklam ajansında grafiker olarak çalışan Yeşim Demir (39) erkek arkadaşı Nizamettin Gürsu ile gittiği Bozcaada'da geçtiğimiz temmuz ayında evlilik teklifi almış, ertesi gün kutlama yapmak için çıktıkları Polente tepesinde, 30 metrelik uçurumdan düşmüştü.

Antalya'da ilginç olay: Trans Güzellik Yarışması! Antalya'da ilginç olay: Trans Güzellik Yarışması!

Yeşim Demir Cinayeti Nizamettin Gürsu Birlikte

Olaydan sonra genç kadın, 45 dakika boyunca kalp masajı yapılmasına rağmen kurtarılamamıştı.

Jandarma tarafından gözaltına alınan, Nizamettin Gürsu ilk ifadesinde "Evlilik teklifi sonrası romantik bir anımız olsun diye orayı seçtik. Biraz alkol aldık. Dengesini kaybedip aşağıya düştü" dedi. İfadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Gürsu, yurtdışı yasağı konarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Yeşim Demir Cinayeti Falezler

"KAZA DEĞİL CİNAYET"

Soruşturma sürerken,  Yeşim Demir'in ailesi, kızlarının ölümünün kaza olmadığını ve cinayet olduğunu belirterek, Ezine Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Yeşim Demir Yüzük Detayı

ŞÜPHELİ ÖLÜMDE YÜZÜK DETAYI

Ailenin iddiasına göre 6 Temmuz'da çekilen fotoğrafta, genç kızın parmağındaki yüzük, bir gün sonra yani olayın yaşandığı gün Nizamettin Gürsu'nun üzerinde çıktı. Aile, kızlarının yüzüğü çıkarıp, teklifi reddettiğini ve bu sebeple olay günü kavga yaşandığını iddia etti. Olay yeri incelemesinde ise bölgede kırık bardaklar ile kırık hoparlör olduğu tespit edildi. 

Öte yandan genç kadının ailesi kızlarının panik atak olduğunu, bu durumun hastane kayıtları ve kullandığı ilaçlarla sabit olduğunu, yükseklik korkusu olan kızlarının uçurumun 1-1,5 metre yakınında oturmasının mümkün olmadığını belirtti.

Bir diğer iddiaya göre de, Nizamettin Gürsu'nun ailesi ve boşandığı ilk eşi, genç kadını olaydan bir ay önce arayarak tehdit etti.

TUTUKLANDI 

Ezine Cumhuriyet Başsavcılığı, delilleri değerlendirerek soruşturmasını tamamlandı. Soruşturma kapsamında Yeşim Demir'in erkek arkadaşı Nizamettin Gürsu, önceki akşam Sakarya'da gözaltına alındı. Çanakkale'ye getirilen Gürsu, sevk edildiği adliyede "kasten öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.