Google, cüzdan uygulamasını Çarşamba günü Hindistan'da kullanıma sundu. Google Cüzdan uygulaması sadakat, biniş, hediye, etkinlik kartları, toplu taşıma biletlerini depolamak için tasarlandı. Uygulama ayrıca belirli fiziksel belgeleri dijital hale getirebilir ve bunları kolay erişim için saklayabilir. Şirket halihazırda diğer pazarlarda ödeme ve cüzdan uygulamalarını entegre etmiş olsa da, Hindistan'da Google Cüzdan uygulamasının Google Pay uygulamasıyla birlikte var olacağı ve ödemeleri NPCI'nin UPI ağı ve desteklenen banka kartları aracılığıyla işlemeye devam edeceği kesinleşti. 

Google Cüzdan uygulaması Android cihazlarda çalışıyor

Geçtiğimiz Çarşamba günü düzenlenen lansmanda şirket, Google, Cüzdan uygulamasının Hindistan'daki Google Play Store aracılığıyla sadece Android akıllı telefonlara indirilebileceğini duyurdu. Ekran görüntüleri, Hindistan'da uçak biletlerinin, sadakat kartlarının, etkinlik biletlerinin ve toplu taşıma kartlarının saklanması ve görüntülenmesi gibi çeşitli özelliklerin desteklendiği geçtiğimiz ay Play Store uygulamasında fark edildi. 

Google bu dönemde 20'den fazla şirketle ortalık kurdu. Bunlardan bazıları PVR, Inox, Air India, Indigo, Flipkart, MakeMyTrip, Easemytrip, Ixigo ve Pine Labs gibi şirketlerle ortak oldu.  

Google'un PVR ve Inox gibi şirketlerle ortaklık kurma amacı film ve etkinlik biletlerinin rahatlıkla Google Cüzdan'a eklenebilmesi. Şuanda tam olarak erişime açılan Google'un bu yeni uygulaması sayesinde kullanıcılar toplu taşıma alanında bile büyük bir rahatlığa kavuştu. 

Telefonunuzu şarj ederken dikkat edilmesi gereken noktalar Telefonunuzu şarj ederken dikkat edilmesi gereken noktalar

Google Cüzdan ve Google Pay birbirinden bağımsız çalışacak 

Şirketin yeni uygulamasında bulunan tüm özellikler küresel pazarı destekler gibi gözüksede aslında küresel pazardan bir o kadar uzak. Bu uzaklık sayesinde iki gelişmiş uygulama iki farklı alanda kullanıcılarına hizmet sunacak. Google Cüzdan uygulaması yukarıda belirtilen tüm özelliklere erişim sunacak olsa da, ortaklık kurulan bankalarla kartlarını kullanarak UPI ödemelerine ve temassız ödemelere (dokunarak ödeme) erişim Hindistan’da Google Pay aracılığıyla mümkün olacak.