AI, hastaların sorularıyla ilgilenmek, basit görevleri yerine getirmek ve hatta hastaların kaygılarını azaltmak için kullanılabilir.

Fransa'daki bir hastanede yapılan bir araştırmada, AI destekli robotların, hastaların doktorun ne kadar süre sonra müsait olacağından ve diğer basit konularla ilgili sorularına yanıt verebildiği görüldü. Robotlar ayrıca sınavlar, bilmeceler ve hatta sakinleştirici nefes egzersizleri sunarak hastalarla sohbet edebildi.

Yapay Zeka, Sağlık Sektöründe İş Yükünü Hafifletebilir (2)

Araştırmacılar, bu teknolojinin "basit ama tekrarlayan görevler" açısından "üretkenliği artırmada" hayati önem taşıyabileceğini öne sürdü. Ayrıca, klinisyenler ve hastalar arasındaki potansiyel fiziksel teması azaltarak enfeksiyon bulaşma riskini düşürebileceklerini belirttiler.

Gebelik şekerine dikkat! Gebelik şekerine dikkat!

Yapay Zeka, Sağlık Sektöründe İş Yükünü Hafifletebilir

AI destekli robotlar, hasta deneyimini iyileştirmek için hastane personeliyle sorunsuz bir şekilde işbirliği yapmak için kullanılabilir. Örneğin, robotlar, hastaların ilaçlarını almasını veya rutin testlerini yaptırmasını hatırlatabilir. Ayrıca, hastalara yalnızlık veya kaygı gibi duyguları yönetmelerine yardımcı olabilirler.

Yapay Zeka, Sağlık Sektöründe İş Yükünü Hafifletebilir (1)

AI'nın sağlık sektöründe nasıl kullanılabileceğine dair birçok potansiyel uygulama var. Bu teknolojinin, hemşirelerin ve doktorların yükünü hafifletmeye ve hastalara daha iyi bir deneyim sunmaya yardımcı olabileceğine inanılıyor.