Dermatoloji Uzmanı Dr. Nermin Bahat, güneşten korunmanın önemine dair kritik bilgiler verdi. Dr. Bahat, özellikle zararlı güneş ışınlarının en etkili olduğu 11.00 - 16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini vurguladı. Güneş koruyucu ürünlerin seçiminde cilt tipine uygun olanların tercih edilmesinin önemini belirten Dr. Bahat, güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce koruyucunun cilde yeterince ve dikkatlice uygulanması gerektiğini söyledi.

Lezyon nedir? Tanımı, türleri ve tedavi yöntemleri Lezyon nedir? Tanımı, türleri ve tedavi yöntemleri

Güneş koruyucuların yalnızca sıcak ve güneşli günlerde değil, kapalı havalarda da kullanılması gerektiğine işaret eden Bahat, "Güneşin zararlı ışınları bulutlardan da geçebilir. Bu nedenle kapalı havalarda da koruyucu ürün kullanmayı ihmal etmeyin" dedi. Güneş koruyucu ürünlerin etkinliğinin yaklaşık iki saat sürdüğünü, bu yüzden dışarıda kalınan süre boyunca ürünün düzenli olarak yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

Güneş kremi kullanımının cilt sağlığını koruma ve güneşin zararlı etkilerinden korunma açısından önemli olduğunu belirten Bahat, düzenli güneş kremi kullanımının cilt kanseri riskini azalttığını, cildin erken yaşlanmasını önlediğini ve güneş yanıklarının oluşumunu engellediğini söyledi. Güneş kremi seçerken SPF değeri, geniş spektrumlu koruma ve cilt tipine uygun ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Bahat, bu bilgilerin güneşten doğru şekilde korunmak için kritik olduğunu da ayrıca ekledi.

Editör: Haber Merkezi