Emekliler için müjdeli haber geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) SGK, SPA tedavilerinin 6 ay boyunca emeklilere yönelik ücretsiz verileceğini açıkladı.

Artan enflasyonla birlikte emeklilerin sağlığını iyileştirmek aynı zamanda genel refah seviyelerini yükseltmek amaçlı SPA tedavilerinin ücretsiz olacağını duyurdu. Emeklilerin yaşam kalitesinde kaliteyi artırmayı amaçlayan bu düzenleme emeklileri sevindirdi.

Doğu At Ensefaliti virüsü nedir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi var mı? Doğu At Ensefaliti virüsü nedir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi var mı?

fizik tedaviye ihtiyaç duyan emekliler artan maliyetler ve bütçe kısıtlığı nedeniyle bu tedaviyi karşılayamazken SPA tedavisinin ücretsiz olması sağlık hizmetlerine erişim imknaı sağlayacak. 

henüz test aşamasında olan bu düzenleme ilerleryen tarihlerde yürürlüğe girecek.  

 Sgk Emekliler Için Spa Hastalığını Ücretsiz Tedavi Edecek

tedaviden ücretsiz yararlanmak isteyen emkeliler en yakın sağlık kuruluşundan fizyoterapi ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanlarının raporu alıp tedaviye başlayabilecek. 6 ay geçerli olan tedaviye devam edilmediği takdirde yeni bir rapor alıp ilgili kuruluşlara bildirilmesi gerekiyor.  

Emekliler için Bu Uygulamanın Faydaları Neler?

Emeklilerin fiziksel sağlıklarının iyileşmesine yardımcı olmak,
Emeklilerin genel refah seviyelerini yükseltmek,
Emeklilerin yaşam kalitesini önemli ölçüde artırmak,
Emeklilerin sağlık hizmetlerine erişim imkanlarını kolaylaştırmak amaçlanmıştır.