Ücretsiz makale, hikaye, şiir gibi yazıların paylaşıldığı Wattpad'e Türkiye'de erişim engeli geldi. Dünya çapında binlerce kullanıcısı olan Wattpad 16 Temmuzda kapatıldı. 

Toronto, Kanada’da 2006 yılında kurulan ve kısa sürede dünya genelinde büyük bir popülerlik kazanan hikaye ve şiir paylaşım platformu Wattpad, Türkiye’de erişim engeli haberleriyle gündeme geldi. Kullanıcıların kendi hikayelerini yazıp yayınlamalarına olanak tanıyan bu sosyal platform, Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla erişime kapatıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamada, "wattpad.com, 12/07/2024 tarihli ve 2024/6507 D.İş sayılı Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla erişime engellenmiştir." ifadesine yer verildi.

iOS 18 ne zaman gelecek? Apple iOS 18 ile hangi yenilikler olacak? İşte iOS 18 ve yeni gelecek tüm özellikler iOS 18 ne zaman gelecek? Apple iOS 18 ile hangi yenilikler olacak? İşte iOS 18 ve yeni gelecek tüm özellikler

Wattpad Nedir?

2006 yılında Allen Lau ve Ivan Yuen tarafından kurulan Wattpad, dünya çapında yazar ve okuyucuları bir araya getiren bir platformdur. Kullanıcılar, çeşitli türlerde hikayeler paylaşabilir ve bu hikayeler diğer kullanıcılar tarafından okunup yorumlanabilir. Wattpad, amatör ve profesyonel yazarların eserlerini geniş kitlelere ulaştırmasına imkan tanırken, okuyuculara da çeşitli hikayeler ve şiirler keşfetme fırsatı sunuyor.

Wattpad'in erişime kapatılması, platformu aktif olarak kullanan yazar ve okuyucular arasında büyük yankı uyandırdı. Özellikle genç yazarların kendi hikayelerini paylaşabildikleri ve geniş bir okuyucu kitlesine ulaşabildikleri bu platforma erişim engelinin kaldırılması için sosyal medyada çeşitli kampanyalar başlatıldı.

Editör: Elif Erbay