Gündem

Vurdular iddialarına, Özel kanadından açıklama geldi

Geçtiğimiz günlerde ayağı kırılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ilişkin sosyal medya da yayılan “Bunu ayağından vurdular” iddialarına sert açıklama geldi. Konuya ilişkin Samimi Haber’e değerlendirmede bulunan CHP yetkilileri, “Tamamen yalan, maksatlı uydurma senaryolar” dediler.

Abone Ol

Ünsal Ergel/ANKARA

Sosyal medya X’te gündeme gelen “CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ayağını kırmadı, bunu ayağından vurdular” iddialarına CHP’den açıklama geldi. 

Olayın maksatlı olarak çeşitli çevrelerce yayılmaya çalışıldığını belirten Özel’e yakın CHP’li yetkiiler, Samimi Haber’e yaptıkları değerlendirmede, “Sayın Özel, 7/24 devletin polislerince korunuyor. Ana muhalefet partisinin liderinin silahla yaralanması söz konusu olsa, bunu hiç mi gören olmaz. Böyle bir şey mümkün değil” dediler.

Bu tip spekilülasyonların kasıtlı olarak çıkarıldığını belirten yetkililer, “Bu tip iddiaları gündeme getirenler, CHP içinde karışıklık yaratmaya çalışan kişiler. Tamamen yalan ve maksatlı uydurma senaryolar bunlar” derken, Özel’in ayağının basit bir burkma sonucunda basit kırık oluştuğunu ifade ettiler. Ayrıca konuya ilişkin iddialara yönelik olarak detaylı bir açıklamanın genel merkez tarafından da yapılacağını öne sürüldü.