Bayramiç mehdisi tutuklandı… Mehdilik nedir? İslam’da yeri var mı? Mehdiler cahilleri neden sever? Bayramiç mehdisi tutuklandı… Mehdilik nedir? İslam’da yeri var mı? Mehdiler cahilleri neden sever?

Kocaeli Gebze’deki hayvan katliamına tepkiler büyüyor. Tepkiler, 18-27 Ekim arasında Gebze’de düzenlenecek kitap fuarına da yansıdı. Onlarca yayınevi fuardan çekildiğini açıkladı. 

Gebze Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde dün ortaya çıkan korkunç hayvan katliamı görüntüleri ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. Barınakta çekilen görüntülerde yavru kediler de dâhil olmak üzere çok sayıda kedi ve köpek cesedinin çöp poşetlerinde bulunduğu, bazı hayvanların ise can çekişmekte olduğu görülmüştü. İğneyle öldürülmüş ya da can çekişir halde poşetlerin içinde çöp kutularına atılan köpek ve kedilerin görüntüsü halkın büyük tepkisini çekti. Toplam 30 köpek ve 14 kedinin, korunmaları ve yaşatılmaları gereken barınakta zehirli iğneyle katledilmesi tüm yurtta infial yarattı. 

“Yaratılanı severiz” diyerek açılışı yapmıştı

Gebze’deki hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezi, 4 Nisan 2022’de Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz tarafından; “Yaratılanı severiz, Yaratan’dan ötürü” sözleriyle açılmıştı.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Kocaeli Valiliği dün soruşturma başlatmış, Gebze Belediyesi ise sorumluları açığa aldığını duyurmuştu. Ancak tepkiler dinmedi. 

Tepkiler çığ gibi büyüdü ve Gebze Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarına kadar yansıdı. Onlarca yayınevi, Gebze Belediyesi’nin etkinliği olarak 18 Ekim’de Gebze’de açılacak 3. Gebze Kitap Fuarı’na katılmaktan vazgeçtiğini açıkladı. 

Fuardan çekilen yayınevleri listesi

Yayınevleri, sosyal medyada #GebzedeKatliamVar etiketiyle yaptıkları paylaşımlarda fuara katılmayacaklarını duyurdu. BU etiketin altına; “Gebze Kitap Fuarı’na katılmıyoruz” vb. şekilde açıklama yapıp fuardan çekilen yayınevleri şunlar: Alfa Kitap, Ren Yayınları, Artemis Yayınları, Ayrıntı Yayınları, Metis Yayınları, Kapı Yayınları, Everest Yayınları, Mona Kitap, Sel Yayıncılık, Can Yayınları, Doğan Kitap, Artemis Sketch, Pukka Yayınları, Yordam Kitap, Kırmızı Kedi Yayınları, Edebiyatİst Yayınları, Destek Yayınları, Artemis Milenyum, Ephesus Yayınları, Everest Çocuk Yayınları, İthaki Yayınları, İndigo Kitap, Birgün Gazetesi, Masa Kitap, Bilgi Yayınevi, Olimpos Yayınları, Guardian Yayınları, Nika Yayınevi.

Fuardan çekilen yayınevi sayısının daha artması, ayrıca fuarda imza gününe katılacak yazarların da önemli bölümünün çekilmesi bekleniyor.

Editör: Elif Erbay