Mustafa Çakıcı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi önünde üzerine, “Kayıp aranıyor. Seçim süreci içinde söz verdiniz. Seçim bitti, kayboldunuz. Bulanların insaniyet namına haber vermeleri rica olunur” yazısını giydirdiği kamyonetle eylem yaptı. Çakıcı, 1983 yılında kendisiyle birlikte 13 vatandaşın evinin bulunduğu Açıksu Caddesi'nde kamulaştırma kararı alındığını ancak aradan 40 yıl geçmesine rağmen bu kararın uygulamaya geçmediğini belirterek, belediyenin sorunun çözümü için kendisiyle ilgilenmediğini ifade etti.

Mustafa Çakıcı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne ulaşmak için Başkan Zeynel Abidin Beyazgül ile defalarca randevu talebinde bulunduğunu ancak bir yanıt alamadığını söyledi. Belediyede görüşmediği kimse kalmadığını ve herkesin birbirini gönderdiğini dile getiren Çakıcı, sorunun çözümü için Başkan Beyazgül ile görüşmek istediğini belirtti.

Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, daha önce çeşitli eleştirilere maruz kalmıştı. Özellikle toprağın yeşil gösterilmesi için boyandığı ve sel baskınında yeterli önlemlerin alınmadığı yönünde eleştiriler almıştı. Ayrıca, belediyenin kişiye özel imar rantı ve ihale kararları da eleştirilere neden olmuştu.

Mustafa Çakıcı, sorunun çözülmemesi durumunda birkaç gün içinde belediyenin önünde pankart asıp oturma eylemine başvuracağını da ifade etti. Eylemiyle ilgili olarak kendisine yöneltilen soruları yanıtlayarak durumunu dile getiren Çakıcı, çözüm bulunması için Başkan Beyazgül'e ulaşma çabalarını vurguladı.