Libya'nın Derne kentinde 10 Eylül'de meydana gelen Daniel fırtınası sonucunda patlayan barajlar, kentte büyük bir felakete yol açtı.

Binlerce aile, kayıp olan sevdiklerini endişeyle beklemeye devam ediyor. Barajların çökmesiyle birlikte evler ve araçlar enkaza dönerken, binlerce insan da hayatını kaybetti.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Derne kentinde, sel felaketi nedeniyle büyük bir tahribat yaşanmış durumda ve arama-kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Nüfusun büyük bir kısmının kenti terk ettiği Derne, adeta hayalet şehri andırıyor. En büyük yıkımın Mahkeme Caddesi ve Yeni Çarşı bölgelerinde olduğu belirtiliyor.

11 BİN 300 ÖLDÜ, 10 BİN 100 KİŞİ KAYIP 

Birleşmiş Milletler (BM), Libya'nın Derne kentinde meydana gelen sel felaketinin sonuçlarına dair üzücü bir rapor sundu. Buna göre, en az 11 bin 300 kişi hayatını kaybetti ve 10 bin 100 kişi hala kayıp durumda. Bu felaketin etkileri Derne kenti için hala devam ediyor.

DERNE ENKAZ BÖLGESİNE DÖNDÜ 

İnsansız hava araçlarıyla çekilen fotoğraf ve görüntüler, Derne'nin birçok bölgesinin adeta enkaz yığınına dönüştüğünü gösteriyor.

Barajların çökmesi sonucu evler ve araçlar tahrip olurken, binlerce insan hayatını kaybetti. Kentin sokakları ve binaları, balçık ve enkazla kaplandı. Yüzlerce araç zarar gördü ve bazıları üst katlardaki evlere sürüklendi. Aynı zamanda sel sularının etkisiyle bazı marketler sular altında kalarak gıda maddelerinin kullanılamaz hale gelmesine neden oldu.