'da bilim insanlarının henüz nedenini belirleyemediği bir  rekor hızla yayılıyor.

2024'teki vaka sayısının geçen yılın rekor rakamlarını aşması beklenirken, "streptokok" enfeksiyonunun en sert ve ölümcül formu olan "streptokokal toksik şok sendromu"nun yayılmaya devam edeceğine dair endişeler artıyor.
Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIID) şunları söyledi: "Streptokokun şiddetli ve ani formlarının ardındaki mekanizmalarla ilgili hala pek çok bilinmeyen faktör var ve bunları açıklayabilecek aşamada değiliz."

Rusya’da Tu-22M3 bombardıman uçağı düştü Rusya’da Tu-22M3 bombardıman uçağı düştü

Uzmanlar uyardı: 'Japonyada tehlikeli bir bakteriyel enfeksiyonu yayılıyor'

YILIN İLK İKİ AYINDA 378 VAKA
Enstitü tarafından yayımlanan geçici rakamlarda geçen yıl 941 vakanın rapor edildiği kaydedildi.
2024'ün ilk iki ayında halihazırda 378 vaka kaydedildi ve Japonya'nın 47 vilayetinin ikisi dışında tamamında enfeksiyonlar tespit edildi.
Yerel Japon medyasına göre, 2023 yılının Temmuz ve Aralık ayları arasında enfeksiyon tanısı konan 50 yaşın altındaki 65 kişiden yaklaşık üçte biri hayatını kaybetti.

Uzmanlar uyardı: 'Japonyada tehlikeli bir bakteriyel enfeksiyonu yayılıyor'

Çoğu enfeksiyon vakasına "streptococcus pyogenes" adı verilen bir bakteri neden oluyor.
Daha yaygın olarak "strep A" olarak bilinir; özellikle çocuklarda boğaz ağrısına neden olabilir ve birçok insan kaynağını bilmeden hastalığı atlatır.
Ancak enfeksiyona neden olan son derece bulaşıcı bakteriler, bazı durumlarda, özellikle 30 yaşın üzerindeki yetişkinlerde ciddi hastalıklara,  sorunlarına ve ölüme neden olabilir. Vakaların yaklaşık yüzde 30'u ölümcüldür.