Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan'da meydana gelen ve büyük bir trajediye dönüşen teleferik kazası, 1 kişinin ölümü ve 10 kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı. Ayrıca, 174 kişi mahsur kaldı ve bu kişiler 23 saat süren bir kurtarma operasyonu sonucunda güvenli bir şekilde kurtarıldı. Olayın ardından dönemin ANET Genel Müdürü ve şu anki Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz dahil olmak üzere beş kişi tutuklandı.

3 Mayıs'ta dosyaya giren bilirkişi raporu, teleferik kazasına ilişkin önemli bulguları içeriyor. Raporda, Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası'nın onaylarının yeterli olduğu belirtilmiş, ancak inşaat mühendisi onayı ve imzasının eksik olduğu kaydedilmiş. Bu durum, tesisin güvenliği konusunda ciddi soru işaretleri yaratıyor.

Raporun detaylarına göre, tesisin inşası ve hizmete girişi için gerekli prosedürler Bakanlık tarafından belirlenmiş ve ilgili odalarca yapılan teknik incelemeler sonucu işletme teknik ruhsatı düzenlenmiş. Ancak, projelerin en az bir inşaat mühendisi tarafından incelenmesi gerekirken, çizimlerde ve hesaplarda bu uzmanların imza ve onaylarının bulunmaması ciddi bir eksiklik olarak değerlendirildi. Ayrıca, yapısal bütünlük açısından hayati önem taşıyan çelik kolonlar ve bunların birleşim detaylarının, inşaat mühendisleri tarafından onaylanmış standart bir uygulama projesine dayanmadığı, bu kısımlarda eksik bilgiler içeren çizimler ve onaylanmamış hesaplar olduğu ortaya çıktı.

Eski ortakların buluşmasında kan aktı! 3 yaralı var Eski ortakların buluşmasında kan aktı! 3 yaralı var