Ağrı'da iki gün önce başlayan kar yağışı, dağın zirvesinde kışın ilk izlerini bıraktı. Zirvesi karla kaplanan dağın eteklerinde ise hala yaz havası hüküm sürüyor.

Ankaralılar dikkat! O yollar trafiğe kapatılacak... Ankaralılar dikkat! O yollar trafiğe kapatılacak...

Doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının gözde noktalarından biri olan Ağrı Dağı, kış mevsiminin habercisi olan bu kar yağışıyla ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Doğubayazıt’a gelerek karla kaplı zirveyi görmek isteyenlerden biri olan Vedat Yıldız, yaşadığı heyecanı şu sözlerle dile getirdi: "Bugün, Türkiye’nin çatısı olarak bildiğimiz Ağrı Dağı’nı görmeye geldik. Zirveye mevsimin ilk karının yağdığını duymuştuk. Hem gezmek hem de güzel fotoğraflar çekmek istedik. Beklediğimizden de güzel oldu. Muhteşem ve ihtişamlı bir dağ. Herkesin burayı görmesi gerektiğini düşünüyoruz. Gerçekten doğaseverlerin uğrak yeri olmalı."

Beyaza bürünen Ağrı Dağı, kış turizmi ve doğa yürüyüşü tutkunları için bir kez daha cazibe merkezi haline gelmiş durumda. Hem yerli hem de yabancı turistler, dağın büyüleyici manzarasını yakından görmek için bölgeye akın ediyor.

Editör: Elif Erbay