İşte FETÖ elebaşı Gülen'in son hali! İbretlik görüntü... İşte FETÖ elebaşı Gülen'in son hali! İbretlik görüntü...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair yaptığı açıklamalarda, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ABD arasında imzalanan "Savunma İş birliği Yol Haritası" anlaşmasını eleştirdi.

"Akdeniz'de her taraf savaş gemisi dolmuş"

Çelik, bu anlaşmanın hukuki ve barışçıl süreçlere hizmet etmeyeceğini belirterek, "Kim Akdeniz'de ne yapmak istiyorsa bunu net şekilde görüyoruz. Kayıkçı teknesi giremeyecek kadar her taraf savaş gemisi dolmuş. Son derece yanlış ve reddedilmesi gereken yaklaşım olarak kayda girmiştir. Sayın cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Kıbrıs Türkü asla yalnız kalmayacaktır." dedi.

Narin Güran cinayeti

Konuşmasında, Narin Güran cinayetine de değinen Çelik, genç kızın hayatını kaybetmesinin tüm millet için büyük bir acı olduğunu dile getirerek, "Narin hepimizin kızıdır. Maalesef sağ olarak bulamadık, ama hatırasını yaşatmak için üzerimize düşeni yapacağız. Adli sürecin titizlikle takip edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

CHP'ye 'laiklik' eleştirisi

Çelik ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in "Harbiyeliler ve imam hatiplileri karşı karşıya getirmek istiyorlar" şeklindeki açıklamasını provokatif bulduğunu söyleyerek, "Bu tür karşılaştırmalar yapmak, toplumu bölmeye yönelik ilkel bir yaklaşımdır. İmam hatipliler de Harbiyeliler de bu ülkenin önemli değerleridir" diye konuştu. Laiklik tartışmalarına da değinen Çelik, CHP'nin eğitim ve laiklik konusundaki eleştirilerinin temelsiz olduğunu belirterek, "Bu tür açıklamalar, laiklikten hiçbir şey anlamadıklarını gösteriyor" dedi.

Öte yandan Çelik, İsrail-Filistin meselesine dikkat çekerek, Gazze'de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalan ülkeleri eleştirdi. 

Editör: Ömer Göyce