Türkiye, günlük sigara tüketiminde dünyada zirvede. Sigara içenlerin sayısı 15 milyonu aşıyor. Avrupa’da ise Bulgaristan’dan sonra ikinci sırada geliyor. Sigarayı bırakmak isteyenler elektronik sigaraya yöneliyor, ancak bu da sağlığa zarar veriyor.

İşyerinde mobbing ve etkileri İşyerinde mobbing ve etkileri

Sigara Kullanımı (1)

Dünya Sağlık Örgütü, elektronik sigara kullanımının toplum sağlığına verdiği zararı azaltmak için acil önlem alınmasını istiyor. Elektronik sigaranın içindeki kimyasalların sigara kadar zararlı olduğunu belirten uzmanlar, sigarayı bırakmanın en iyi yolunun kararlılık olduğunu söylüyor.

Sigara Kullanımı

Türkiye’de 15 yaş ve üstü nüfusun dörtte biri sigara içiyor. Bu da yaklaşık 20 milyon kişiye denk geliyor. Sigara bağımlılarının çoğu çocukluk ve ergenlik döneminde sigaraya başlıyor. Birkaç yıl içinde günlük sigara tüketimleri artıyor. Türkiye’de kişi başına düşen günlük sigara tüketimi 17,1 adet. Bu rakam Yunanistan, İsrail, Japonya ve Avusturya’dan daha yüksek.

Sigara, tüketiciyi öldüren ve yasal olan tek ürün. Tütün şirketleri, insanları tütün ve ilaç satarak sömürüyor. Tütün sektörü, savaşlardan daha fazla insan öldüren bir ölüm makinası. Pasif içicilik de sağlığa zarar veriyor. Pasif içicilikten en çok çocuklar etkileniyor. Elektronik sigara da sigara kadar zararlı. Sigarayı bırakmak isteyenler kararlı olmalı.