Çocuk doktoru uyarıyor! Çocuk doktoru uyarıyor!

Op. Dr. Adnan İpçioğlu, bahar aylarının gelmesiyle birlikte sıkça karşılaşılan göz alerjilerine dikkat çekiyor. Polenlerin ve gözle görülemeyen tozların artmasıyla birlikte göz alerjilerinin arttığını belirtiyor. Gözlerde kızarıklık, kaşıntı ve sulanma gibi belirtilerin alerjiye işaret edebileceğini vurguluyor. Ayrıca, göz alerjilerinin tedavi edilmediğinde ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekiyor.

Göz alerjilerinden korunmanın önemine de değinen İpçioğlu, tozlu ortamlardan uzak durmanın ve güneşin yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamanın önemli olduğunu ifade ediyor. Güneş gözlüklerinin kullanımının alerjiden korunmada yardımcı olabileceğini belirtiyor. Ayrıca, alerjik göz nezlelerinin genellikle atopik bünyeli kişilerde çocukluk yaşlarında ortaya çıkıp, yıllarca aynı mevsimde tekrarlayabileceğini açıklıyor.

Göz alerjisi tedavisinde doktor kontrolünün önemine vurgu yaparak, başlangıçta hafif ilaçlarla tedavi edilebileceğini ancak daha ciddi vakalarda yoğun ilaç kullanımının gerekebileceğini söylüyor. Ayrıca, alerjik göz yangısına çeşitli faktörlerin neden olabileceğini ve bu nedenle doktor kontrolünün önemli olduğunu belirtiyor.