Yaşam

Türkiye geneli hava durumu tahminleri (16 Ekim 2024)

Bugün hava nasıl olacak? Hava durumu raporu nasıl? Meteoroloji Genel Müdürlüğü 16 Ekim 2024 günü için hava durumu tahminlerini yayınlandı.

Abone Ol

Meteoroloji, perşembe gününden itibaren etkili olacak soğuk hava dalgasına dikkat çekerek, kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte yağış geçişlerinin Marmara ve Karadeniz bölgelerinde devam edeceğini belirtti. Vatandaşların, ani sıcaklık düşüşlerine ve olası olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları öneriliyor.

Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Karabük, Batman ve Siirt çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ağrı çevreleri ile Erzurum’un güney, Muş’un doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

16 Ekim’de Sağanak Yağış Beklenen Bölgeler:

Marmara Bölgesi: İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, ve Kırklareli’nin kıyı kesimlerinde sağanak yağış etkili olacak.

Karadeniz Bölgesi: Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında sağanak geçişleri bekleniyor.

Doğu Anadolu: Ağrı, Erzurum’un güneyi ve Muş’un doğu kesimlerinde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Batman ve Siirt çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Toroslar Mevkii: Orta ve Doğu Akdeniz'de yerel yağışlar görülebilir.

Bugün hava nasıl olacak?

Marmara

Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, batı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Ege

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra Orta ve Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Bolu ve Karabük çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ağrı çevreleri ile Erzurum’un güney, Muş’un doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, Siirt ve Batman çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.