Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin durumu tahminlerini yayınladı. Yayınlanan tahminlere öre bugün hava sıcaklıklarının Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile İç kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise Akdeniz kıyılarında ve Kastamonu ve Samsun kıyılarında 40 ila 60 km/saat aralığında yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahminlerine göre ise Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Çanakkale hariç Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Çankırı çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük, Kastamonu ve İstanbul çevreleri ile Tekirdağ'ın doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Türkiye genelinde hava durumu: Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Türkiye genelinde hava durumu: Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji; Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük, Kastamonu ve İstanbul çevreleri ile Tekirdağ'ın doğusunda yerel kuvvetli beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Editör: Uğur Kaçar