Papara Park Stadyumu'nda oynanan maçın bitiş düdüğü sonrası yaşanan istenmeyen olaylarda, sahaya giren taraftarlardan birinin H.Ç. olduğu belirlendi. H.Ç.'nin Almanya'dan bazı arkadaşlarıyla kente gelerek stadyuma giriş yaptığı tespit edildi. Öte yandan, H.Ç.'nin sahaya ilk atlayan maskeli taraftar olduğu ve eline aldığı korner direğiyle Fenerbahçeli oyunculara doğru koştuğu görüldü.

Polis ekipleri, yaşanan olayları detaylı bir şekilde incelemeye aldı. İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla görevlendirilen müfettişler de Trabzon'a gelerek incelemelere başladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ilk belirlemelere göre, yaşanan olaylarla ilgili 12 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Trabzon'a Müfettişler Geldi Trabzon'a Müfettişler Geldi

Ömer Çelik: "Cumhurbaşkanımız bu soykırım şebekesine karşı insanlığın ve küresel vicdanın sesidir" Ömer Çelik: "Cumhurbaşkanımız bu soykırım şebekesine karşı insanlığın ve küresel vicdanın sesidir"

Gözaltına alınanlar arasında, sahaya ilk atlayan maskeli H.Ç.'nin yanı sıra Fenerbahçe kalecisi Dominic Livakovic'e saldıran O.B., ve korner direğiyle sarı-lacivertli oyunculara doğru koşan E.T. gibi isimler de yer alıyor.

Polisin Yomra ilçesinde yakaladığı H.Ç.'nin, maçtan önce arkadaşlarıyla birlikte maskesiz ellerini yumruk yaparak poz verdiği fotoğrafın sosyal medyada paylaşıldığı da ortaya çıktı.