Yenişehir Arnavutköy Konutları, İstanbul Havalimanı'na oldukça yakın bir konumda yer alıyor ve inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, geçtiğimiz günlerde inşaat alanını ziyaret etti ve projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı. Bolat, kaba inşaatı tamamlanmış bir binaya çıkarak 12 bin 500 konutluk projeyi yukarıdan gözlemledi.

THY Emkak Konut Arnavutköy Evleri Ne Zaman Teslim Edilecek

Mayıs - Haziran 2025'te 3 Bin Konut Teslim Edilecek

Bolat, Mayıs-Haziran 2025 tarihlerinde 3 bin konutun teslim edileceğini açıklarken, Türk Hava Yolları personeline yönelik kura sistemi ile ilgili bilgilendirme yaptı. Kendisinin veya eşinin İstanbul'da ikamet eden ve yöneticilik pozisyonunda olmayan THY çalışanlarına dairelerin tahsis edileceğini belirtti.

Bolat'ın açıklaması şu şekilde;

"Sabah, gelişimini yerinde gördüğüm Arnavutköy'deki Emlak Konut GYO ile birlikte yaptığımız proje ilk müjdemdi. Birinci ve ikinci etap olarak yapımına başlanan yaklaşık 3 bin konut 2025 yılının Mayıs ve Haziran aylarında teslim edilmeye başlayacak. Örnek daireler ise birkaç ay içinde hazır olacak. Videoda da görüleceği üzere çoğu binanın temeli kazılmış ve %60'ının temeli atılmış. Birkaç ay içinde birçoğunun tuğlaları örülmeye başlayacak. Ben de kabası biten bir binanın üst katına çıkarak hem tüm proje alanını gördüm hem de diğer etapların konumuyla ilgili bilgi aldım."

  • Toplam inşaat alanı: 1.842.549 m2
  • Toplam konut sayısı: 12.456 adet
  • İstanbul Havalimanı'na mesafe: 5,5 Km
  • 2024 Mart ayında örnek daireler görülmeye hazır olacak
  • İlk etap teslim tarihi: Mayıs-Haziran 2025

THY Emlak Konutu Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi

Türk Hava Yolları Emlak Konut Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi, İstanbul Havalimanı'na yakın bir konumda hayata geçiriliyor. Bu proje, sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış geniş bir şehir vizyonu ile inşa ediliyor.

Narkoçelik-14 operasyonuyla 42 ilde 321 zehir taciri yakalandı Narkoçelik-14 operasyonuyla 42 ilde 321 zehir taciri yakalandı

Projede, sosyal ve kültürel alanlar ile ibadethaneler ve pazar alanları gibi tüm imkanlar düşünülerek planlanmıştır. Sosyal Konut Projesi kapsamında, ilk evini alacak olanlar kampanyaya başvuruda bulunabildi ve başvuru için hiçbir ücret talep edilmedi.

Başvurular, 2 Haziran 2023 tarihinde "www.emlakkonut.com.tr" adresinden alınmıştır. Katılım şartlarını sağlayan başvuru sahipleri, kura çekimi sonucunda hak sahibi oldukları projeden, %20 peşinat ve 120 ay vade ile başlayan taksitlerle ev sahibi olabileceklerdir. Ödemeler, Emlak Konut ödeme sistemi üzerinden Emlak Konut'a yapılacaktır.

Projeden yararlanmak için İstanbul'da ikamet etmek, hane halkı (eşler) üzerine kayıtlı evinin olmaması ve son bir yıl içerisinde tapu devrinin yapılmamış olması gibi şartlar aranmaktadır. Ancak, mücbir sebepler hariç, 5 yıl boyunca satış işlemi yapılamayacaktır.

THY Emlak Konut Kura Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Türk Hava Yolları Emlak Konut'un kura çekimi tarihi henüz belirlenmedi. Arnavutköy Yenişehir Evleri Kura çekilişi tarihi resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak.