Haber Merkezi

Cinsel istismar ve şiddete uğrayan Sıla bebek hayatını kaybetti Cinsel istismar ve şiddete uğrayan Sıla bebek hayatını kaybetti

Genel Kurul'un ilk oturumu THTM Yürütme Kurulu sözcüsü Oğuz Oyan'ın açış konuşması ile başladı. Oyan konuşmasında “THTM topluma gerçek siyasi seçeneklerin olduğunu göstermek, halkın gerçek gündemini siyasal alana taşımak için, görünür kılmak için kuruldu” diyerek THTM’nin kuruluşu ve sonrasında yaptığı çalışmaları değerlendirdi.

Yeni katılımlar onay aldı

Konuşmanın ardından Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi'nin 15 Eylül'de Kartal'dan başlayan ve 28 Eylül'de İncirlik Üssü'nde son bulan NATO'ya ve Emperyalist Savaşa Karşı Göreve yürüyüşü sonrası hazırlanan Adım Adım Bağımsızlığa videosu gösterildi. Birinci oturum THTM üyeliğine yeni isimlerin alınması önergesinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından sona erdi.

I M G 2255

2026 NATO Zirvesine karşı hazırlık kararı

Genel kurulun ikinci oturumunda 2026 yılında Türkiye'de yapılacağı duyurulan NATO Zirvesi'ne karşı mücadele ve Ankara Mamak'taki "Natoyolu adı bağımsızlık yolu olsun" talebiyle başlatılan çalışmaya da vurgu yapılarak Türkiye'de NATO adı verilmiş tüm cadde, sokak vb. kamusal alanların isim değişikliği için kampanyalar başlatılması, NATO üsleri ve Türkiye'deki yabancı askerlerin varlığını takip ve faaliyetlerini deşifre etme kararları alındı. Ayrıca İsrail terörüne maruz kalan halklarla dayanışma kararı önergesi de oybirliği ile kabul edildi.

Yeni anayasaya karşı kampanyalar

Genel Kurulun 3. oturumunda THTM'nin 2. genel kurulda aldığı kararlarla başlattığı Aydınlanma Seferberliği kapsamında yaptığı çalışmalara dair gözlemler ve notlar aktarıldı. Oturumda Uzmanlar Bildirisi ve sonrasında başlatılan imza kampanyası, Aydınlanma Seminerleri'ne dair değerlendirmeler yapıldı.

Oturumun bir diğer gündemi olan yeni Anayasa konusu değerlendirilerek yeni anayasaya karşı imza kampanyası ve başka çalışmaların başlatılması için gerekli çalışmaların yapılacağı kararı da alındı.

Unknown-1

Yeni yerel meclisler kuruluyor

Dördüncü oturumda THTM'nin yerel meclislerine dair değerlendirmelerde bulunuldu. Yerel meclislerin faaliyetleri üzerine tartışmalar ve değerlendirmeler yapıldı. Yeni açılacak yerel meclislerin yanı sıra il/bölge temsilciliklerinin oluşturulması da kararlaştırıldı.

Oturumda Çiğli, Defne, Çeşme, Halk Temsilcileri Meclislerinden temsilcilerin yanı sıra 12 Ekim’de kuruluşunu gerçekleştirecek Kartal Halk Temsilcileri Meclisinden temsilciler de söz aldı. Yerel Meclislerin yanı sıra mahallelerde devam eden çalışmalar da değerlendirildi.

Editör: Ercan Küçük