Bensu Soral'dan anneliğe yeşil ışık Bensu Soral'dan anneliğe yeşil ışık

Türkiye, 4 Ekim Cumartesi günü art arda yaşanan iki kadın cinayetiyle sarsıldı. 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil, aynı yaşta olan Semih Çelik tarafından vahşice katledildi. Bu olaylar ülke genelinde büyük bir tepkiye neden olurken, ünlü isimler de yaşananlara sessiz kalmadı. Sosyal medya üzerinden görüşlerini paylaşan Demet Akalın ve Gülben Ergen arasında, idam cezası konusunda hararetli bir tartışma yaşandı.

Demet Akalın idam istedi

Kadın cinayetlerine tepkisini dile getiren Demet Akalın, X platformunda yaptığı paylaşımda idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini savundu. Akalın, “İdam gelecek arkadaş! Sizi ne AB’ye ne de başka bir şeye almayacaklar. Nokta!” diyerek tepkisini net bir şekilde ifade etti.

Gülben Ergen’den hadım çağrısı

Akalın’ın bu paylaşımına yanıt veren Gülben Ergen ise idam cezasına karşı olduğunu belirtti ve hadım cezasının uygulanması gerektiğini savundu. Ergen, “Asla idam gelmemeli. Geri kalmış bir ülke değiliz biz. Hadım edilmeli, nefsi köreltilmeli. Ölüm kurtuluş, hadım yaşarken öldürmek demek,” diyerek tartışmaya farklı bir bakış açısı getirdi.

Sosyal medyada gerilim tırmandı

Ergen’in bu sözlerine karşılık olarak Akalın, "Sevgili Gülben, sapık sapıktır, katil katil!" ifadelerini kullanarak tartışmayı daha da alevlendirdi. Tartışmanın son noktasını ise Gülben Ergen koydu. “İdam bu zihniyetlere ceza değil, ödül” diyerek idam cezasının çözüm olmadığını vurguladı.

Editör: Elif Erbay