KKKA kaynaklı ölüm vakaları erken başladı: Şu anda 80 hasta var... KKKA kaynaklı ölüm vakaları erken başladı: Şu anda 80 hasta var...


Bozüyük Devlet Hastanesi’nde beyin cerrahı S. Z. nin ameliyatlara temizlik görevlisi ile medikal malzeme satan firmanın çalışanlarını alıp cerrahi işlem yaptırdığı ortaya çıktı. 
Bilecik’teki Bozüyük Devlet Hastanesi’nde insan sağlığını hiçe sayan skandallar zinciri ortaya çıktı. Yaklaşık 8 yıldır hastanenin beyin cerrahı olan S.Z ’nin ameliyatlara hastanenin temizlik görevlisi ile bir medikal firmasının çalışanlarını sokarak cerrahi işlemler yaptırdığı belgelendi. 

Ekran görüntüsü 2023-10-15 105359

BirGün’den İsmail Arı'nın haberine göre,  edindiği bilgilere göre S.Z, ihtiyacı olmayan hastaları ameliyat ettiği, sağlık personeli olmayan şahıslara ameliyatlara soktuğu ve birçok yolsuzluğa imza attığı gerekçesiyle defalarca İl Sağlık Müdürlüğü’ne şikâyet edildi.

Hatta İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilen yazılarda, S.Z’nin yaptığı ameliyatların incelenmesi gerektiği, hastaların aldıkları tanı ile ameliyat esnasında yapılan işlemler arasında uyuşmazlıklar olduğu dahi açıkça ifade edildi. 

Yıllarca sümen altı edilen şikâyetlerin ardından 9 Haziran’da ameliyat edilen bir hastanın iki ay sonra yaşamını yitirmesiyle aile savcılığa giderek S.Z hakkında suç duyurusunda bulundu. 
SKANDAL BELGELENDİ 

Ardından Sağlık Bakanlığı doktor  hakkında soruşturma başlattı. Bakanlık müfettişleri hastanede görevli sağlık çalışanlarını dinlerken,S.Z'nin yapması gereken ameliyatlarda çekilen fotoğraflar açığa çıktı. 

Ameliyat esnasında çekilen bir fotoğraflarda, genel anestezi ile tamamen uyutulan bir yurttaşa hastanenin Cengiz isimli temizlik görevlisi tarafından, bir başka ameliyatta ise medikal firma çalışanı olduğu iddia edilen Erman ve Rıfat isimli şahısların cerrahi müdahalede bulunduğu görüldü. 

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Cengiz isimli temizlik personelinin görev yeri değiştirildi. Şahıs, Bozüyük Devlet Hastanesi’nden alınarak Bilecek İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevlendirildi. Beyin cerrahı S.Z'nin  ise açığa alındığı iddia edildi. BirGün’ün ulaştığı S.Z., skandala dair bir açıklama yapmayacağını ve hukuki sürecin işlediğini ifade ederek ve sorularımızı yanıtsız bıraktı.