Mersin Erdemli ilçesinde bir süredir bazı iş yerlerini kurşunlayan, haraç isteyip tehdit eden ve zorla senet imzalatıp yağma gibi olaylara karıştığı iddia edilen şüpheliler Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonla yakalandı.

“Nüfus, Türkiye’nin beka sorunu”: “UYGURLARI GETİRİP TÜRKİYE’YE YERLEŞTİRELİM” “Nüfus, Türkiye’nin beka sorunu”: “UYGURLARI GETİRİP TÜRKİYE’YE YERLEŞTİRELİM”

A W387104 01

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 4 ay süren çalışmada kendilerine 'Kaplanlar' diyen suç örgütünden 22 kişi Özel Harekat Timlerinin de desteği ile ilçe genelinde 33 adrese eş zamanlı operasyon ile yakalandı.

A W387104 07

Ekiplerin operasyonu sonucu belirlenen adreste suçtan elde edilen 300 bin TL, 6 tabanca, 6136 sayılı kanuna giren muşta ve bıçaklar, bir miktar uyuşturucu madde, pos cihazı, silahlara ait mermilerle birlikte çeşitli suç unsurları ele geçirildi.

A W387104 04

Şüpheliler tutuklanırken örgütün bir çok iş yerini kurşunlama anlarının güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Akşam ve geceleri iş yerleri önlerine gelerek kurşunlama olayını gerçekleştiren şüphelilerin peş peşe ateş açarak kaçtığı ve motosikletle gelerek yine peş peşe ateş olay yerinden uzaklaştıkları görüntüler kameralara yansıdı.

A W387104 06

Şüpheliler, 'Silahlı Tehdit, İş Yeri Kurşunlama, Şantaj, Silah Zoruyla Senet İmzalatma, Birden Fazla Kişiyle Nitelikli Yağma ve Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma' gibi bir çok suçtan adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 15'i tutuklandı, 7'si ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Editör: Figen Karadeniz