ABD'deki başkanlık seçimleri yaklaşırken, ünlü şarkıcı Taylor Swift, Demokrat Partili Kamala Harris'e desteğini açıkça dile getirdi. Swift, Kasım ayında yapılacak seçimlerde Harris ve Başkan Yardımcısı adayı Tim Walz'a oy vereceğini duyurdu. Swift, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ülkemizin kaos yerine istikrarla yönetilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi. Ayrıca, seçmenlere adayların politikalarını dikkatlice inceleme çağrısı yaptı.

Trump’a ikinci suikast girişimi 'beklenen etkiyi’ yaratmadı Trump’a ikinci suikast girişimi 'beklenen etkiyi’ yaratmadı

Swift, bu açıklamayı yapma sebebinin, Donald Trump'ın kampanya ekibi tarafından paylaşılan ve kendisinin Trump'ı desteklediğini gösteren yapay zeka destekli bir video olduğunu belirtti. "Yapay zeka ve yanlış bilgilendirme konusundaki endişelerim arttı" diyen sanatçı, bu nedenle siyasi tercihini açıklama gereği hissettiğini söyledi.

Teknoloji milyarderi Elon Musk ise Swift'in paylaşımına sosyal medya platformu X'ten yanıt vererek, alaycı bir üslup kullandı. Daha önce Trump'ı destekleyeceğini açıklayan Musk, Swift'in "çocuksuz kedi sahibi kadın" ifadesine atıfta bulunarak, "Tamam Taylor, sana bir çocuk vereceğim ve kedilerini hayatım pahasına koruyacağım" dedi. Bu paylaşım, bazı kullanıcılar tarafından "kadın düşmanı" ve "rahatsız edici" olarak nitelendirildi.

Musk’ın sözleri büyük tepki toplarken, Swift hayranları milyarderi özür dilemeye çağırdı. Öte yandan Musk’ın Swift veya sevgilisi Travis Kelce'den bir yanıt gelmedi. Milyarder girişimci, sık sık nüfusun azalması konusunda komplo teorileri paylaşırken, 12 çocuğu ve devam eden velayet davalarıyla da gündemde kalmaya devam ediyor.

Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından nefret söylemlerinde artış yaşandığı ve platformun isminin X olarak değiştirildiği de biliniyor.

Editör: Elif Erbay