Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Sabah Van’ı ziyaret etti.  İl ziyaretinde bulunan Bakan Vedat Işıkhan, ilk olarak valiliğe geçti. Burada bir araya geldiği Vali Ozan Balcı’dan Van Projeleri hakkında bilgi aldı.

Bakan Işıkhan, daha sonra AK Parti Van İl Başkanlığına geçerek ‘Türkiye Buluşmaları’ programına katıldı.

Programda; ‘’sendikal baskı, toplu işten çıkarma, ayrımcılık gibi konularda incelemelerini tamamladığımız 16 belediyeye 25 milyon 700 bin lira idari para cezası adımını attık” diyen Bakan Işıkhan, şöyle konuştu:

“Bunun yanında, işçilere ödenmeyen 118 milyon liralık işçi alacağının 49 milyon lirasının ödenmesini sağladık. Kalan 69 milyon liranın da işçilere ödenmesi için idari yönden adımları attık. Bunu da ödeteceğiz. Ayrıca, konusu suç teşkil eden eylemler için de bakanlık olarak cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Hukuken emekçilerimizin yanında, takipçisi de olacağız. Nitekim en son bildiğiniz gibi Van’da haksız yere işten atıldığı için 21 işçimiz mahkeme yoluyla işlerine iade edildi. Diğer vatandaşlarımızın da bu hukuki süreçte yanlarındayız. Bunlar gibi teftişlerimizin devam ettiği belediyeler var. Oralarda da eğer bir hak gaspı tespit edersek gerekeni yapacağız. Bu konuda son söz olarak şunu söylüyorum. İşçilere, emekçilere bu zulmü reva görenler; bir daha ağızlarına ‘emek’ ve ‘emekçi’ lafını almasınlar. ‘Biz emek dostu partileriz’ demesinler.”

Bakan Işıkhan, belediyelerin aldığı keyfi kararlar karşısında harekete geçerek kapsamlı bir teftiş başlattıklarını belirterek, “Teftişler sonucunda gördük ki işten çıkarılan binlerce işçi, haksız bir şekilde mağdur edilmiştir. Bu nedenle ilgili belediyelere ciddi para cezaları kestik ve işçilerin haklarını korumak adına gereken tüm adımları attık” dedi.

Kırmızı ve gri listedeki iki PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi Kırmızı ve gri listedeki iki PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

Editör: Uğur Kaçar