CHP ve İYİ Parti'nin Irak'ın kuzeyinden gelen şehit cenazelerinin ardından "milli yas" çağrısına karşılık veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu'da 7 günlük yas ilan ettiğini açıkladı.

Özcan'ın konuya ilişkin açıklamasına göre yas kurallarına uymayanlara ceza kesilecek.

Özcan “Bolu Belediye Başkanı olarak, şehit ailelerimizin acısını paylaşmak için Bolu Belediyesi sınırları içinde 7 günlük yas ilan ediyorum" dedi ve yasa uymayanları cezalandıracağını bildirdi.

Tanju Özcan, yas kararının "şehit ailelerinin acısını paylaşmak için alındığını" belirterek şunları söyledi: “Bolu Belediye Başkanı olarak, şehit ailelerimizin acısını paylaşmak için Bolu Belediyesi sınırları içinde 7 günlük yas ilan ediyorum. Bu nedenle yılbaşı akşamı gerçekleştireceğimiz Emircan İğrek konserini iptal ettik. Yas kararımız gereği, belediyemizin yetki alanı içinde canlı müzik dâhil her türlü eğlence faaliyeti yasaklanmıştır. Allah şehitlerimize rahmet etsin, milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Yas kararımıza uymayanlara karşı, idaremiz tarafından gerekli hukuki ve cezai işlemler yapılacaktır.”

Hacda hizmet verecek sağlık personelinin görevlendirme durumu  nettleşti Hacda hizmet verecek sağlık personelinin görevlendirme durumu nettleşti

NE OLMUŞTU?

Milli Savunma Bakanlığı Irak'ın kuzeyi ve Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki çatışmalara dair iki gün içinde yaptığı açıklamalarda 12 askerin şehit olduğunu duyurmuştu. Bunun üzerine CHP ve İYİ Parti hükümete yas ilan edilmesi çağrısında bulundu. İktidar tarafındansa konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.