Bakan Uraloğlu, demiryolu altyapısına yapılan önemli yatırımlar ve modernizasyon çalışmaları sonucunda ülkenin ulaşım sektöründe çağ atladığını belirtti. Hızlı tren projeleri, mevcut hatların yenilenmesi ve yerli demiryolu sanayisinin geliştirilmesiyle birlikte, vatandaşlara güvenli, ekonomik, çevreci ve konforlu bir seyahat imkanı sağlanacağını vurguladı.

Ankara-Sivas Hızlı Demiryolu Hattı'nın hizmete girmesiyle Ankara-Sivas arasındaki seyahat süresinin önemli ölçüde azaldığını hatırlatan Bakan Uraloğlu, bu hattın 1 yıl içinde 971 bin kişi tarafından tercih edildiğini belirtti.

Temassız ödemelerde limit değişikliği Temassız ödemelerde limit değişikliği

Yolculardan gelen talepler doğrultusunda, Sivas ve İstanbul arasında aktarmasız YHT seferlerinin başlayacağını açıklayan Uraloğlu, "Sivas’tan 4 Mayıs'ta saat 13.00’da hareket edecek Yüksek Hızlı Trenimiz, ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul’a doğru yola çıkacak. 483 yolcu kapasiteli tren setleriyle gerçekleştirilecek seferler, Sivas-İstanbul arasındaki mesafeyi 7 saat 8 dakikada kat edecek." şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, yeni seferlerin Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik'te mola vereceğini belirterek, ilerleyen dönemlerde ise yolcu taleplerini değerlendirerek işletme planında değişiklikler yapacaklarını dile getirdi.