Emekli olma hayalleri kuran vatandaşların belirlenen prim günlerini doldurmuş olması gerekmektedir. Ancak SGK, primi istenilen sayıya ulaşmayan çalışanlara para iadesi yapacağına dair açıklama yaptı. Yapılan açıklama sonucunda ise ödemeden kimlerin yararlanacağı belli oldu. Şartları karşılayanlar başvuruda bulunarak paralarını alabilir.

TOPLU ÖDEME YAPILACAK

Ülkemizde emekli olmak isteyenlerin 3 şartı yerine getirmesi gerekmektedir. Bunlardan biri eksik olursa maalesef emekli maaşı ödenemiyor. Alt ve üst limitler belli olduğundaysa çalışanlar talep ederse toplu para iadesini alabiliyor.

BU ÖDEMEYİ KİMLER ALACAK?

Bu ödemeyi kimlerin alabileceği de merak içerisinde araştırılmaya başlandı. Yaşını doldurmuş ancak prim eksikleri olanlar bu ödemeyi almaya hak kazanacak. Tavandan daha fazla kazanca sahipseniz, prim iadesi alabilirsiniz. Kişinin toplu emeklilik ödemesi için yaş sınırını karşılaması gerekir. Emeklilik yaşına gelen ancak emekliliğine kavuşamayan kişiler ödemelerini SGK aracılığıyla geri alabilirler. 4a %14, 4b %20 oranında prim kesintisiyle karşı karşıya kalabilir.