Ötenazi nedir? Nasıl uygulanır? Ötenazi nedir? Nasıl uygulanır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır? SGK hizmet dökümü, sigorta ve prim bilgilerini gösteren belgedir. 4A, 4B, 4C olarak hizmet detaylarını kolayca görebilirsiniz.

SGK hizmet dökümü, hizmet durumunuzu ve ne zaman emekli olabileceğinizi gösteriyor. SGK hizmet dökümü almak için yapmanız gerekenleri sizlere açıklıyoruz.

SGK Hizmet Dökümü Hakkında

Hizmet dökümü belgesi farklı amaçlar için kullanılabiliyor. Bu dökümü kullanarak kıdem hesaplaması da yapabilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümünde Hangi Bilgiler Bulunur?

SGK hizmet dökümü belgesinde;
  • Sigorta bilgileriniz,
  • Sigortalı olarak işe giriş tarihiniz,
  • Ne kadar çalıştığınız,
  • Hangi aylarda prim yatırdığınız,
  • Çalıştığınız şirket hakkında detayları görebilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü Nerede Kullanılır?

SGK hizmet dökümü belgesi şu hesaplamalar için kullanılır;
  • SGK borç sorgulamada,
  • Kıdem hesaplamasında,
  • İkramiye hesaplamasında,
  • Vize alma sürecinde kullanılabilir.
SGK Hizmet Dökümü

4A, 4B VE 4C Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

SGK hizmet dökümü, e devlet üzerinden alınabilir. E-Devlet üzerinden alınan hizmet döküm belgesi genellikle barkodsuz olarak yer alıyor. barkodlu olarak çıktı almak istiyorsanız “Barkodlu Belge Oluştur” bölümüne tıklamanız yeterlidir.

T.C. Kimlik No ile SGK Hizmet Dökümü

Hizmet dökümü sorgulama işlemini kimlik numaranız üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet sisteminde hesabınıza giriş yaptıktan sonra SGK bölümünde bu hizmeti bulabilirsiniz. T.C. kimlik numaranızı girdikten sonra bulunduğunuz sigorta koluna dair hizmet dökümü alabilirsiniz.

e-Devlet SGK Hizmet Dökümü Sorgulama

Sigorta hizmet dökümünden yararlanmak için e-Devlet sistemi kullanılır. e-Devlet üzerinde birçok kuruma ait farklı uygulamalar bulunur. e-Devlet sistemine bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

SGK Emeklilik Bilgileri Görüntüleme

SGK emeklilik bilgilerini de e-Devlet üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Bu bölümde emekliliğinize dair tüm detayları bulabilirsiniz. Emeklilik bilgisi aylık ödeme miktarı ve başlangıç tarihleri gibi birçok hizmete erişebilirsiniz. Emeklilik sürecinize dair ödeme bilgilerini alabilmek için www.turkiye.gov.tr/4a-emeklilik-odeme-bilgileri adresinden yararlanabilirsiniz.