İYİ Parti'de 5'inci olağan üstü kurultay bugün İYİ Parti'de 5'inci olağan üstü kurultay bugün

Antalya'da bir uygulama üzerinden taksicilik yapan Habip Aslan'ı (52) durdurup, aracına binerek, "Seni bu arabanın içine gömerim" diye tehdit eden ve bu anlara ait görüntüleri sosyal medyada paylaşan taksiciler K.A. (26) ile Ş.C. (61) ve Ü.A.T. (30) hakkında ayrı ayrı 18'er yıl hapis istendi.

Antalya'da geçen yıl aralık ayında taksi şoförleri K.A., Ş.C. ve Ü.A.T., araç taşıma uygulaması üzerinden 'korsan taksicilik' yaptığı öne sürülen Habip Aslan'ın aracını durdurup, tehdit ettiği anları kayda alarak sosyal medyada paylaştı. 

Görüntülerde; K.A., Habip Aslan'ın aracının anahtarını alarak, "Bir arkadaş geldi, dokunmadık ona. Bak bu iki. Fabrikalar Mahallesi'nde taksiciyim. Ev geçindiriyorum, ekmek kazanıyorum. Seni mahallemde bir daha görürsem yaş, baş, dayı, dede, amca, baba fark etmez. Senin plakanı şimdi aldım, göndereceğim de. Plakanı kafama da yazdım. Seni yolda da görürüm, denk düşeriz, o zaman senin arabanda bir tane müşteri görürsem, nereden aldığının bir önemi yok. İçeri de girecek olsam, bu sana son uyarım. Bu iş çok büyüyecek, ekmeğimi kimse alamaz. Ekmeğime kimse mani olamaz, yukarıdakinden başka. Senin de mani olmaya çalıştığını görürsem seni bu arabanın içine gömerim" diyerek tehdit etti.

ARAÇ TRAFİKTEN MENEDİLDİ
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerle ilgili Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Polis ekiplerince yakalanan Habip Aslan, bir firmaya ait uygulama üzerinden 2 aydır korsan taksicilik faaliyetini yürüttüğünü, olay sırasında da araçtaki müşteriyle uygulama üzerinden anlaştıklarını beyan etti. Bunun üzerine ekipler, Habip Aslan'ın aracını 60 gün süreyle trafikten menetti. Uygulama üzerinden aracı çağırdığı tespit edilen Ü.A.T., K.A. ve görüntüleri çeken Ş.C. polis ekiplerince gözaltına alındı. Taksi şoförleri olduğu belirlenen K.A., Ü.A.T. ve Ş.C. hakkında savcının talimatı üzerine adli işlem başlatıldı. Antalya Adliyesi'ne sevk edilen K.A. tutuklanırken, Ü.A.T. ve Ş.C. ise tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Sanıklar K.A., Ş.C. ve Ü.A.T. hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 10'ar yıl, 'kişisel verilerin izinsiz yayılması' suçundan 6'şar yıl ve 'tehdit' suçundan 2'şer yıl olmak üzere toplam 18'er yıl hapis istendi.