Kızı Sibel Aybar "Babamın ölüm nedeni yaşlılığa bağlı. Cenazesi Pazartesi günü öğlen namazında Levent'ten kaldırılacak. Babamın vasiyeti üzerine annesinin yanına Feriköy'e defnedilecek" açıklamasını yaptı.

Eski nişanlı dehşet saçtı Eski nişanlı dehşet saçtı

KAYHAN YILDIZOĞLU KİMDİR?

Kayhan Yıldızoğlu, 26 Aralık 1936 tarihinde İstanbul Yeşilköy'de doğdu. Babası Rahmi Bey Çerkez asıllı bir Ziraat Mühendisi, annesi ise Giritli bir öğretmendi. Ankara'ya taşınmalarının ardından lise eğitimini Kavaklıdere'deki bir okulda tamamladı. Hukuk fakültesinde okuduğu dönemde ailesinin isteğiyle okulu bıraktı.

Askerlik görevini İstanbul'da yedek subay olarak tamamladıktan sonra iz komiseri oldu. Bu dönemde Türkan Suner ile evlendi, ancak birkaç yıl sonra boşandı. Şener Şen ile bir süre birlikte yaşadı. Muhsin Ertuğrul ile tanışması, onu İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda 20 yıl boyunca tiyatro sahnesinde görev almasına yönlendirdi.

1966 yılında ilk filmine imza atan Yıldızoğlu, Türk sinemasında rahip, doktor, komiser, profesör, haydut gibi çeşitli karakterlerde 180'e yakın filmde ve televizyon dizisinde rol aldı. Türk sinemasına katkılarıyla tanınan usta oyuncu, tiyatro ve sinema dünyasındaki başarılarıyla hatırlanacak.