Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde trafik kazası yaşandı. Alucra ilçesinde imam olarak görev yapan Burhan Şengül yönetimindeki otomobil, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıkarak, yaklaşık 10 metre yükseklikten Hidroelektrik Santrali (HES) kanalına düştü. Kazayı gören çevredeki sürücüler, suya düşen araçtaki 3 kişiyi kurtarmak için seferber oldu.

Olay yerine hızla ulaşan jandarma, itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri, kurtarma çalışmalarına başladı. Kazada, imam Hakan Deveci, çevredekilerin yardımıyla ip kullanılarak sudan çıkarıldı ve yapılan ilk müdahalenin ardından Şebinkarahisar Devlet Hastanesine, ardından Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine sevk edildi. Burada tedavi altına alınan Deveci'nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Miss Turkey 2024 finalistleri: İlk 20'ye kalan adaylar! Miss Turkey 2024 finalistleri: İlk 20'ye kalan adaylar!

Ancak sürücü Burhan Şengül ve Muammer Taşbaşı, suyun dibine çekilerek gözden kayboldu. Dalgıç ekipleri, su altında ve kanal boyunca süren yoğun arama çalışmalarına rağmen kayıplara henüz ulaşamadı. Aramalar sabah saatlerinde tekrar başlatılmak üzere geçici olarak durduruldu.

Kaza anını anlatan görgü tanığı Kadir Topşir, "Hemen durup ip bulduk ve kurtarmaya çalıştık. Maalesef iki kişi suda kayboldu. İpe tutunan kişiyi kurtarabildik," diye konuştu. Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi