Saç dökülmesi çeşitli sebeplerle hem kadın hem de erkeklerin, tam bir kâbusudur. Önce bu durumun altında yatan sebepler araştırılır ama dökülmeye çare olacak bir tıbbi bilgiye hala sahip değiliz. Bu yüzden saç ekimi seçeneği de alternatifler arasında her zaman olur. Peki, saçlarımız neden dökülür? Önüne geçmek mümkün müdür?

Saçlarımız Neden Dökülüyor?

Aslında bunun o kadar çok sebebi var ki, en başta gelen sebeplerden birisi de kalıtsal sebeplerdir. Genetik sebepler ilk sırada yer alsa da, stres, yetersiz beslenme saç dökülmelerinin kaynaklarından olabilir. Bunun yanı mevsimsel dökülmeleri ve koparak dökülmeleri de unutmamak gerekir. Bu dökülmelerin önüne geçemeyince, hızla kellik oluşamaya başlar. Buradan sonra artık akla gelen ilk ihtimal saç ekimidir.

Saç Ekimi

Saç Ekimi Çalışması Nasıl Yapılır?

Önce saç ekmek için kişinin vücudunda kökü sağlam ve ekim için uygun olan saçlar analiz edilir. Uygun kökler tek tek toplanır, toplanan her kıl kökü tek tek ayrılır. Daha sonra deride kıl köklerinin ekileceği kanallar açılır. Bu uygulama saç kaybının fazlalığına göre süre olarak değişebilir. Hatta çok büyük dökülmeler için, birkaç seans planlanabilir. Ayrıca, değişik sebeplerden ötürü hiç saç çıkmayan bölgeler içinde ekim yapılabilir. Kaş, bıyık ve sakal gibi bölgeler için de saç ekimi yaptırmak mümkündür.

KOAH’ın ihmale gelmez 3 belirtisi! KOAH’ın ihmale gelmez 3 belirtisi!

Saç Ekiminden Sonra Ekilen Saçlar dökülür Mü?

Lütfen saç ekimi operasyonlarını bu konuda deneyimli bir plastik cerrah eşliğinde yaptırın. Bu uygulama uzun süren ir uygulama olduğu için kişide oluşan kellik boyutuna göre daha sonra birkaç ekim daha gerekebilir. Ekim yaptıran kişi, sonrasında hızlıca kendine gelir ve ayağa kalkar.

Saç Ekimi Herkese Uygulanır Mı?

Erkek veya kadın fark etmeksizin, 20’li yaşlardan itibaren, kıl köklerinde sağlam donörü bulunan ve fizyolojik bir engeli bulunmayan herkese saç ekim işlemiuygulanabilir.

Görüldüğü gibi eğer saç ekimi için, uygun bir aday iseniz, sizde uzman bir plastik cerrah yönetiminde saç ekim işlemi yaptırabilirsiniz. Bunun için, 20 yaşın üzerinde, fizyolojik bir sorunu olmayan bir birey olmanız yeterlidir.

Editör: Haber Merkezi