Moskova'daki Platan Savunma Araştırmaları Enstitüsü'nde çıkan yangın büyük bir felakete sebep oldu. Yangın, sekiz katlı binanın 5. ve 7. katlarına yayıldı ve birçok kişi binada mahsur kaldı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'na bağlı sağlık ve itfaiye ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

Toplamda 4,500 metrekarelik alana yayılan yangına, 40'tan fazla itfaiye aracı, 2 yangın söndürme helikopteri ve 40 personel ile müdahale edildi. Ancak yangın sırasında alevler arasında kalan 6 kişi ile binadan atlayarak hayatını kaybeden 2 kişi olduğu bildirildi. Ayrıca 1 kişi de ağır yaralandı. Yangından kaçıp merdiven boşluklarına sığınanlar ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yagi Tayfunu Vietnam'da 292 can aldı! Yagi Tayfunu Vietnam'da 292 can aldı!

Yangın nedeniyle 120'den fazla kişi dumandan etkilendi. Olayın ardından yangının kontrol altına alınması ve binadaki mahsur kalanların kurtarılması için yoğun çaba harcandı.

Binada Rus savunma sanayii için elektronik parçalar üretiliyor

Moskova'daki Platan Savunma Araştırmaları Enstitüsü'nde çıkan yangınla ilgili detaylar, enstitünün özel AR-GE çalışmaları yaptığı ve özellikle Rus ordusu için elektronik parçalar geliştirdiği şeklinde aktarıldı. Yangının muhtemel sebepleri arasında gaz tüpü patlaması veya elektrik kaçağı bulunabileceği üzerinde durulurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Rus basınında yer alan haberlere göre, yangın çıkan binanın Sovyetler Birliği döneminde inşa edildiği, 1990'lı yıllarda Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından özel mülk haline geldiği ve 2017'den bu yana yangın güvenliğiyle ilgili herhangi bir incelemenin yapılmadığı belirtiliyor. Bu durum, olayın ardından güvenlik önlemlerinin eksikliği konusunda endişeleri artırmış durumda.

Kaynak: iha