Yaşam

Rukiş Anneanne 'Tülin' isimli kedisine bebek gibi bakıyor

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Rukiye Eryiğit, sahiplendiği sokak kedisiyle sosyal medyada gönülleri fethediyor. "Tülin" adını verdiği kedisine bebek kıyafetleri giydiren Eryiğit, torunlarının çektiği eğlenceli videolarla kısa sürede fenomen haline geldi. Hem hayvan sevgisini yaymak hem de sokak hayvanlarına destek sağlamak için yaptığı paylaşımlar, takipçilerinden büyük ilgi görüyor.

Abone Ol

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Rukiye Eryiğit, sokakta bulup sahiplendiği kediye adeta bir bebek gibi bakıyor. Rukiye Nine, Tülin'le yollarının nasıl kesiştiğini şöyle anlatıyor: "Bir gün Dikili'deki yazlıkta bahçede otururken boynunda tasmasıyla bir kedi kapımıza geldi. O zaman çok küçüktü eve almışlar bakmak için ama sonrasında bırakmışlar. Tasması boynunda duruyordu. Markete giden kızımın ayaklarına da dolanmış. Biz de kıyamadık aldık. Bir gece kucağıma aldım severken torunum videoya çekti. Videoyu sosyal medyaya atınca herkes çok beğenmiş ve bir anda takipçilerim oldu." Eryiğit, kediyi kucağında severken torununun çektiği ilk videonun sosyal medyada beklenmedik bir şekilde ilgi gördüğünü ve hikayesinin böyle başladığını belirtiyor.

Tülin'e giydirdiği kıyafetlerin dikkat çektiğini söyleyen Rukiye Eryiğit, "Kıyafetleri kendimiz dikiyoruz ve beğenenlere satıyoruz. Elde ettiğimiz gelirle sokak hayvanlarına mama alıyoruz. Ayrıca tedaviye ihtiyacı olan yaralı ya da hasta kedileri veterinere götürüyoruz," diyerek farkındalık yaratmak istediğini vurguluyor. Sosyal medya sayesinde birçok kişinin yardım eli uzattığını da ekleyen Eryiğit, "Sayfamız beklediğimizden fazla büyüdü. Bize ulaşan desteklerle tam 1 ton mama topladık ve bunları barınaklara ulaştırdık," diyor.

"Bir kaşık mama, bir şişe su taşıyın"

Rukiye Nine, hayvan sevgisinin yayılması için herkese basit ama etkili bir öneride bulunuyor: "Sokağa çıkarken çantanıza bir kaşık mama ve küçük bir pet şişe su koyun. Sokaklarda aç ve susuz birçok hayvan var. Onlara yardımcı olmak bizim elimizde."

82 yaşında sosyal medya fenomeni haline gelen Rukiye Eryiğit, kedisi Tülin ile birlikte hayvanseverlere örnek olmaya devam ediyor. Sevgi dolu mesajları ve duyarlı paylaşımlarıyla yalnızca bir kediye değil, sokaktaki yüzlerce hayvana umut oluyor.