CHP’de haftalardır ertelenen İzmir adayları bugün açıklandı. İzmir düğümü iyice düğüm oldu…Parti Meclisi üyeleri anket sonuçlarını görmek istedi. Ancak anketlerle ilgili bilgilendirme yapılmadı. Kulislerde ilk yorum ise “Genel Merkez kurultay hesabı yapıyor, dertleri kendilerine yakın isimleri adaylaştırmak” oldu…

CHP’nin belediye başkan adaylarının belirlenmesinde etkili bir isim olan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya yakın olan hemşehrisi Uygar Yıldırım son anda listeye girdi. Yıldırım’ı DEM’in desteklediği belirtiliyor. 

CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in her zamankinin aksine bilgilendirme toplantısı yapmaması “küskünlük” var yorumlarına neden oldu. Özel, İzmir hamlesi ile İmamoğlu’nun gölgesinden kurtulmaya çalışıyor…

CHP’de haftalardır İzmir sancısı yaşanıyor. İzmirliler ayaklandı. O kadar ki AKP’nin belediye meclis üyeliklerinde dengeli bir liste yapması durumunda CHP’den oy çalabileceği belirtiliyor. 

YÜCEL BİLE…

Gelelim yaşananlara… Geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir ve bazı ilçelerin adaylarını belirlemek için Merkez Yönetim Kurulu’ndan yetki istemişti. Ancak İzmirli bir siyasetçi olan ve Özel’e de yakınlığı ile bilinen Deniz Yücel bile bu talebe karşı çıkmıştı. Yücel, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’i İzmir Büyükşehir’e aday gösterilmesi için destekliyordu. Ancak Özel değişim sürecini en başından beri destekleyen Karşıyaka Cemil Tugay’ın olması konusunda ısrar etti. Sonuçta kriz bu haftaya kadar soğumaya bırakıldı. 

İMAMOĞLU’NUN KARŞISINDA GÜÇ KAZANMAK İÇİN….

Bu hafta yapılan Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi toplantısına ise “anket krizi” damgasını vurdu. Parti yönetimi anketleri görmek istedi ve bunu Parti Meclisi’nde yüksek sesle de talep etti. Ancak daha önce salondaki perdeye yansıtılan anketler bu kez gösterilmedi. Onun yerine “örgüt bu kişiyi istiyor”, “Kadın aday olduğu için tercih ettik” gibi açıklamalar yapıldı. Bu gizliliğin nedeni ise aylardır işçilerine maaş ödeyemeyen Tugay’ın anketlerde sonuncu çıkması… Özel’in Tugay ismi üzerinde bu kadar ısrarcı olmasının nedeni ise yerel seçimler sonrası yapılacak olan kurultayda “delege ve destek” hesabı yapıyor olması. Çünkü İstanbul’a hakim olan Ekrem İmamoğlu’nun boyunduruğundan çıkmak istiyor. 

AĞABABA’NIN YAKINI

Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete’de

Parti yönetiminde görevi olmamasına rağmen  belediye başkan adaylarının belirlenmesinde etkili olan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya yakın bir isimin Çiğli’den aday gösterilmesi tepkilere neden oldu. O isim yine Malatyalı olan Uygar Yıldırım oldu. Yıldırım’ın DEM’in desteklediği belirtiliyor. Ancak bu tepkileri azaltmak için düşünülmüş bir bahane olabilir…

KÜSTÜ MÜ?

CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel ise gecenin bir yarısı bile basın toplantısı yapmasıyla meşhur bir isim. Her toplantı sonrası çıkıp hem gündemi değerlendiriyor, gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Ama söz konusu İzmir iken ilginç bir şekilde parti sözcüsü olmasına rağmen bilgilendirme yapmadı. Bu durum “küskünlük” var yorumlarına neden oldu.