SearchGPT, internet üzerindeki güncel bilgilere gerçek zamanlı erişim sağlayarak kullanıcılara hızlı ve doğrudan yanıtlar sunmayı hedefliyor. Bu yenilikçi arama motoru, sadece link vermekle kalmayıp, bulduğu bilgileri özetleyip anlamlandırarak kullanıcıya sunacak.

iPhone 16 Pro ne zaman çıkıyor? iPhone 16 Pro’nun çıkış tarihi ve özellikleri iPhone 16 Pro ne zaman çıkıyor? iPhone 16 Pro’nun çıkış tarihi ve özellikleri

SearchGPT'nin Özellikleri

  • Özetleme ve Kaynak Bağlantıları: Arama sonuçlarını özetleyerek kullanıcıya sunan SearchGPT, ilgili kaynak bağlantılarıyla desteklenmiş bilgiler sunuyor. Örneğin, müzik festivalleri hakkında arama yaptığınızda etkinliklerin kısa açıklamalarını ve detaylı bağlantılarını bulabilirsiniz.
  • Gerçek Zamanlı Bilgi Erişimi: Kullanıcıların internet üzerindeki bilgilere anında erişimini sağlayan SearchGPT, en güncel verileri sunuyor.
  • Görsel Yanıtlar: Daha etkileşimli ve görsel açıdan zengin arama sonuçları sağlayarak kullanıcı deneyimini geliştiriyor.

Prototip ve Test Süreci

Şu an için sadece 10 bin test kullanıcısına açık olan SearchGPT, üçüncü taraf ortaklarla çalışarak arama sonuçlarını oluşturmak için doğrudan içerik beslemeleri kullanıyor. Bu hizmet, başlangıçta ChatGPT’ye entegre edilmesi planlanan bir özellik olarak prototip aşamasında sunuluyor. OpenAI, The Wall Street Journal, The Associated Press ve Vox Media gibi organizasyonlarla iş birliği yaparak sistemi sürekli olarak iyileştiriyor. Yayıncılar, içeriklerinin nasıl görüneceğini yönetebilecek ve içeriklerinin model eğitiminde kullanılmaması için seçenekler sunulacak.

Google’a Ciddi Bir Rakip

SearchGPT, Google’ın AI özelliklerini entegre etme çabalarına ciddi bir rakip olarak görülüyor. Google’ın bile bu gelişmeleri yakından takip ettiği söyleniyor. Ayrıca, OpenAI’nin maliyetleri hızla artarken, bu yeni ürünle birlikte para kazanma yollarını bulmaları gerekiyor.

OpenAI’nin SearchGPT ile arama motoru dünyasında nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor. Kullanıcıların gerçek zamanlı bilgiye hızlı ve güvenilir erişimini sağlayan bu yenilikçi arama motoru, internet üzerindeki bilgiye ulaşma biçimimizi kökten değiştirebilir.

Editör: Elif Erbay