Yaşam

Ömer Bin Ladin kimdir? Ömer Bin Ladin neden gündemde?

Sosyal medya platformlarında gündem olan Ömer Bin Ladin merak konusu oldu. Hayatı ve kariyeri araştırılan Ömer Bin Ladin kimdir? Ömer Bin Ladin neden gündem oldu?

Abone Ol

Ömer Bin Ladin, 1 Mart 1981'de Suudi Arabistan'da dünyaya gelmiştir. Usame Bin Ladin'in ilk eşi Najwa'dan olan dördüncü en büyük çocuğudur. Babası Usame Bin Ladin, 1988 yılında Sovyetler Birliği'ne karşı Afganistan'da savaşmak için El Kaide'yi kurmuş ve 1991 yılında ABD karşıtı eleştirileri nedeniyle Suudi Arabistan'dan sürülmüştür. Aile, daha sonra Sudan'a taşınmıştır.

Gençlik Yılları ve Ailesi

Ömer, babasının izinden gitmesi beklenirken, 15 yaşında Afganistan'daki Tora Bora dağlarına babasına eşlik etmek üzere gitmiştir. Ancak, babasının ideolojisine ve yaşam tarzına uyum sağlayamayan Ömer, babasından ayrılmayı tercih etmiştir. Babasının ölümünden sonra ailesiyle ilgili çeşitli sıkıntılar yaşamış ve kardeşleriyle bir araya gelme çabaları içinde olmuştur.

Günümüz ve Kariyeri

Ömer Bin Ladin, Fransa'nın Normandiya kentinde yaşamaktadır. Ressam ve yazar olarak kariyerine devam eden Ömer, sosyal medyada Rock'n Roll tarzıyla dikkat çekmiştir. Kot pantolon, t-shirt ve deri ceketle çekilen fotoğrafları ve İngiliz eşi Zaina el Sabah ile el ele fotoğrafları, sosyal medya platformlarında geniş yankı buldu.

2007-2008 yılları arasında birkaç ay Mısır'da yaşayan Ömer, 2010 yılında Reuters'a verdiği bir röportajda, kendisinin ve kardeşlerinin "dünyanın iyi vatandaşları" olmak istediklerini ancak babalarının varlığı ve El Kaide liderinin çocukları olmaları nedeniyle zorluklar yaşadıklarını ifade etmiştir. Hiçbir kardeşinin El Kaide üyesi olmadığını vurgulayan Ömer, kardeşlerini bir araya getirme çabalarını sürdürdüğünü belirtmiştir.

Ömer Bin Ladin Neden Gündemde?

Ömer Bin Ladin, sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar ve yaşam tarzıyla son dönemde gündem olmuştur. Rock'n Roll tarzıyla dikkat çeken Ömer, babası Usame Bin Ladin'in aksine, farklı bir yaşam tarzı ve kariyer yolu benimsemiştir. Bu da onu, dünya medyasının ve sosyal medya kullanıcılarının ilgi odağı haline getirmiştir.