Uzun süredir kanser tedavisi gören Giritlioğlu, özellikle 1999 yapımı "Salkım Hanımın Taneleri" filmi ve "Çemberimde Gül Oya", "Hatırla Sevgili" gibi unutulmaz dizileriyle tanınıyordu.

Bir sinema efsanesi: Tomris Giritlioğlu

1957 yılında Konya'nın Kadınhanı ilçesinde doğan Tomris Giritlioğlu, Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra sinema kariyerine adım attı. TRT'de çevirmen olarak başladığı kariyerini, belgesel yönetmenliği ve ardından dram yapımları ile zenginleştirdi.

1989 yılında "Kantodan Tangoya" filmi ile sinema dünyasına giriş yapan Giritlioğlu, 1999 yılında yönettiği "Salkım Hanımın Taneleri" filmiyle büyük ses getirdi. Film, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film" ödülüne layık görülürken, Giritlioğlu Türkiye’nin en başarılı yönetmenleri arasında yerini aldı.

2002'de TRT'den emekli olduktan sonra özel televizyon kanalları için dizi projeleri üreten Giritlioğlu, "Kurşun Yarası", "Çemberimde Gül Oya", "Hatırla Sevgili" gibi önemli dönem dizilerine imza attı. Türkiye’de dönem dizisi akımının öncüsü olan Giritlioğlu, sanatsal projeleriyle izleyicilerin gönlünde taht kurdu.

Fransa'da deniz feneri bekçisi iş ilanı doğru mu? 1 yıl kalabilene dudak uçuklatan maaş Fransa'da deniz feneri bekçisi iş ilanı doğru mu? 1 yıl kalabilene dudak uçuklatan maaş

Sanat dünyasına ve Türk televizyonuna önemli katkılar sağlayan Tomris Giritlioğlu, eserleriyle anılmaya devam edecek.

Editör: Elif Erbay