Netanyahu’nun Manhattan’da kaldığı otelin önünde toplanan göstericiler, İsrail’in Filistin’deki politikalarına tepki gösterdi. New York Polis Departmanı (NYPD), Netanyahu’nun kaldığı otel çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alarak göstericilerin yaklaşmasını engelledi.

Polis, Manhattan’ın birçok sokağını trafiğe kapatırken, protestocular Grand Central İstasyonu'ndan yürüyüşe geçti. Barışçıl bir şekilde başlayan gösteriler, akşam saatlerinde tansiyonun yükselmesiyle polis müdahalesine sahne oldu. Göstericilerin otele yaklaşmasına izin vermeyen güvenlik güçleri, talimatlara uymayan çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Göstericilerin ellerinde "Rehineleri Eve Getir" ve "Savaşı Bitir" yazılı pankartlar dikkat çekerken, Barış için Yahudilerin Sesi gibi çeşitli gruplar da protestoya destek verdi.

“Biden Orta Doğu’da soykırıma destek veriyor”

Gösteriye katılan ve konuşma yapan bir protestocu olan Omar, İsrail’in Filistin’deki eylemlerine sert eleştirilerde bulundu. Omar, "Netanyahu soykırım yaparken otelinde rahatça uyuyor. ABD bu soykırımı fonluyor. Biden’ın politikaları, Orta Doğu’da binlerce masum insanın ölümüne neden oluyor" dedi. Protestocular, İsrail’in Filistin topraklarını derhal terk etmesi gerektiğini vurgularken, ABD'nin İsrail’e verdiği askeri desteğin son bulmasını talep etti.

Yemen Tel Aviv’e füze attı: 18 yaralı Yemen Tel Aviv’e füze attı: 18 yaralı

Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yapacağı konuşma öncesinde güvenlik önlemleri daha da artırılırken, gösterilerin devam etmesi bekleniyor.

Editör: Elif Erbay